Iedereen die The Force Awakens heeft gezien zal zich de laatste scène nog kunnen herinneren: Rey die haar lightsaber (terug)geeft aan de verloren held Luke Skywalker. De nieuwste uitgave van Entertainment Weekly geeft ons alvast wat meer informatie over de andere wezens op de planeet Ahch-To (waar Luke zich schuilhield) met enkele nieuwe afbeeldingen.

Luke Skywalker

Een alternatieve cover met Daisy Ridley als Rey.

Porgs

Porgs zijn kleine schattige wezentjes die afkomstig zijn van Ahch-To. Volgens Pablo Hidalgo (creative executive) zijn ze de Star Wars versie van papegaaiduikers. Ze bouwen nesten, kunnen vliegen en hun jongen worden porglets genoemd. Ze hebben een nieuwsgierig karakter en worden in de film zowel met praktische effecten als CGI gebruikt.

Porgs

Chewbacca samen met een porg in de cockpit van de Millennium Falcon.

Caretakers

De Caretakers zijn volgens Rian Johnson (regisseur en schrijver van The Last Jedi) een vis-vogel type ‘alien’ die al duizenden jaren op het eiland wonen en zorg dragen voor de gebouwen die daar hebben gestaan (waarschijnlijk dus ook voor de eerste Jedi tempel?). In tegenstelling tot de porgs worden de Caretakers geanimeerd door acteurs (waarvan een door een goede vriendin van Daisy Ridley), dragen ze kleren en spreken ze een eigen taal.

Caretakers in The Last Jedi.

De Caretakers zijn allen vrouwelijk en moesten aanvoelen als nonnen die deel uitmaken van een klooster. Hoewel ze met Luke Skywalker kunnen communiceren, zijn ze niet heel blij met zijn aanwezigheid op het eiland. Dit betekent echter niet dat ze direct vijandig zijn; ze tolereren zijn aanwezigheid.

Voor meer details en foto’s verwijzen we je naar Entertainment Weekly’s nieuwste Star Wars artikelen.

Over de auteur

Oprichter & Hoofdredacteur

Oprichter van Star Wars Awakens. Psycholoog. Gamer. Speelt graag X-Wing (is er nog niet zo goed in) en houdt van pesto.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.