Het grote nieuws van de week is natuurlijk de nieuwe trilogie die Rian Johnson mag gaan creëren. Maar in dezelfde meeting als waar dat nieuws vandaan kwam is meer gezegd. Volgens Variety wordt er namelijk ook gewerkt aan een live-action Star Wars tv-serie. Deze zou eind 2019 moeten verschijnen op Disney’s eigen streaming service.

Deze streaming service zal ook de thuisbasis zijn van nieuwe series over Monsters Inc, High School Musical en een nog onbekend Marvel-personage. De prijs van de service zal “significant lager” zijn dan Netflix, aangezien er in den beginne nog niet zoveel content op zal staan natuurlijk.

Niet genoemd in de meeting maar wel nog een factor om rekening mee te houden: Ook Dave Filoni en zijn animatie-team zijn aan het timmeren aan een nieuwe Star Wars serie. Deze staat ook gepland voor 2019 (of later). Het is nog niet bekend of hij zal lanceren via Disney’s streaming service of op tv via DisneyXD.

Wil je zelf luisteren naar het stukje Star Wars historie waarin de nieuwe trilogie en de serie wordt aangekondigd? Dat kan! Disney’s website heeft de meeting namelijk geärchiveerd, waardoor je naar de volledige presentatie kan luisteren. Klik!

Over de auteur

Stripboekrecensent & Redacteur

A.k.a. BoxerlessBossk Tien jaar geleden was hij nog een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics. Nu is hij een enorme nerd met veel te sterke meningen over Star Wars en comics die wel eens een artikel over Star Wars comics post op je favoriete website!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.