Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
the Prosheshy

Lyra Erso (Master on the Light Side)?

Recommended Posts

In een recent interview met Yahoo Movies heeft Rogue One schrijver Chris Weitz aangegeven dat in het originele script van de film Lyra Erso een beoefenaar was van de Light Side van the Force. 

Spoiler

Vlak voor haar dood geeft moeder Lyra immers een kyber krystal in de vorm van hanger aan dochter Jyn waarop in basic te lezen is: "Trust the Force". 

De Jedi gebruikten de Kyber Krystals om hun Light sabres te vervaardigen; een van de laatste proeven van bekwaamheid. Zo is er ooit een scene opgenomen voor toen nog "Revenge of the Jedi" met Mark Hamill op Tatooine waarin hij zijn nieuwe lightsabre vervaardigd in een grot niet ver van waar gangster Jabba the Hutt is gezeteld.

Ook hier waren de kyber krystals een onmisbare conponent:

De Kyber Krystal die de jonge Jyn van haar moeder Lyra krijg:

jyn-kept-her-mother-s-kyber-crystal-neck

"For a long time in the story, there were Jedi around, even if only in the background. Jyn’s mother was a Jedi."

"We thought that it would be more interesting to have a story without Force powers, without lightsabers. We could explore a period of broken faith, a galaxy without hope."

https://moviepilot.com/p/rogue-one-jedi-character-lysa-erso/4176102

lyra-erso-gives-jyn-the-kyber-crystal-ne

In The Ultimate Visual Guide van Pablo Hidalgo en Kemp Remillard is al e.e.a. te lezen over Jyn's moeder Lyra; namelijk dat zij de geschiedenis en de filosofie van de Jedi's heeft bestudeerd. Pablo Hildago geeft in zijn boek aan dat het niet bekend is of zij ooit contact heeft gelegd met de "Church of the Force" beweging. Ze was echter wel aanwezig bij de geheime heilige outpost op Jedha.

2qx88c1.jpg

 

Edited by the Prosheshy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×