Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
DeGrijzeDuif

John 'Star Wars' Williams en Ennio Morricone genomineerd voor World Soundtrack Awards

Recommended Posts

De oscarwinnaars Ennio Morricone, John Williams en Sam Smith zijn genomineerd voor de World Soundtrack Awards, die op 19 oktober uitgereikt worden in Gent. Dat meldt het organiserende Film Fest Gent. De zestiende editie zal ook in het teken staan van muziek voor televisie en series.

De prijzen worden op 19 oktober uitgereikt in Gent. "De eerste namen voor de World Soundtrack Awards bevatten meervoudige Oscargenomineerden- en winnaars, een voormalige Discovery of the Year-winnaar en de top van de hedendaagse televisiemuziek", meldt het Gentse filmfestival. "Enkele genomineerden zijn Oscarwinnaars Ennio Morricone, John Williams en Sam Smith; Oscargenomineerden Carter Burwell en Thomas Newman; en recentelijk nog Discovery of the Year-winnaar Daniel Pemberton."

Ennio Morricone werkte onder meer aan The Hateful Eight en Williams verzorgde de muziek van Star Wars: Episode VII: The Force Awakens.

"De World Soundtrack Academy steunt al 16 jaar filmmuziek, sound design, componisten en hun wereldwijde promotie, en sinds dit jaar ook televisiemuziek. Het lidmaatschap van de WSAcademy groeide uit tot een indrukwekkende groep van 370 film(muziek)professionals", zegt Film Fest Gent. 

Meer via:

http://m.hln.be/hln/m/nl/945/Film/article/detail/2832645/2016/08/17/John-Star-Wars-Williams-en-Ennio-Morricone-genomineerd-voor-World-Soundtrack-Awards.dhtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×