Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
Marko

Director Crennic// Ben Mendelssohn

Recommended Posts

 Ik was bij het bekend worden van de acteurs voor Rogue 1 nogal aangenaam verrast. De cast ziet er echt fantastisch uit. Het meest enthousiast werd ik echter van een acteur die ik al een jaar of 6 bewonder, maar bij veel mensen niet direct een belletje doet rinkelen. Ben Mendelsohn dus.

Sommige acteurs zijn voorbestemd om publieksfavorieten te worden. Andere blijven altijd in de schaduwen terwijl zij menige film naar een hoog niveau tillen. Acteurs als Gary Oldman of Christopher Walken. Verschrikkelijk goede acteurs en reden om een film te gaan zien, maar schijnbaar gedoemd om villains of andere slechte persoonlijkheden te spelen.
Ben Mendelsohn is precies zo' n acteur. Het is iemand die weinig woorden nodig heeft om duidelijk te maken met wat je voor type te maken hebt en geeft altijd iets extras aan zijn rollen, en/of zijn rollen worden voortreffelijk voor hem uitgezocht. Een korte bio van een man die in het SW universum naar mijn idee zal gaan schitteren.
 
Geboren 1969 in Melbourne en dus al 47. Vrij oud om door te breken dus. Mendelsohn is echter al jaren acteur in Australische series van flying doctors tot neighbours en relatief onbekende films. Mij viel hij echter voor het eerst op in de zeer goede (aanrader) Australische misdaadfilm Animal Kingdom in 2010. Daarin speelt hij de oudste broer van een doorgeflipte criminele familie die zonder al te veel woorden een dreiging neerzet. Voor deze film won hij diverse prijzen down under. In 2012 zag ik het, ondanks een gouden palm, ondergewaardeerde Killing them Softly. Eigenlijk om de combinatie James Gandolfini en Brad Pitt in een misdaadfilm. Echter werd ik wederom verrast door Mendelsohn die hier echt een heel bijzonder karakter speelt. Een aan heroïne verslaafde Australische emigrant die geld verdient door rashonden te kidnappen en niet bepaald veel op heeft met persoonlijke hygiene. Ga er maar aan staan. Ook noemenswaardig is dat  hij nog een kleine rol speelde in the Dark Knight rises. In 2013 volgde The Place beyond the Pines waarin hij een garagehouder annex door de wol geverfde bankovervaller speelde. Ook uit 2013 komt Starred Up. Fantastisch mooi vader zoon relatie drama verpakt in een keiharde gevangenis film. De echte ster is jongeling Jack O'Connell in deze film, maar er is weer genoeg ruimte voor Mendelsohn om zijn klasse te tonen. In 2015 speelde Mendelsohn zijn magnum opus in de Netflix Original serie Bloodline met een hoofdrol als het mysterieuze en beschadigde zwarte schaap van de welgestelde maar disfunctionele familie Rayburn. In deze serie kreeg Mendelsohn ruimte om te laten zien wat hij kan met een goed geschreven karakter en hoop mysterie. Nadat hij in december vast en zeker een meesterlijke villain gaat neer zetten in 'onze' Rogue One mag hij van niemand anders als Steven Spielberg een grote rol gaan spelen in het hoog geanticipeerde Ready player One welke in 2018 zal verschijnen.
 
Als je van gritty misdaaddrama's houd met een scherp randje dan heb je hiermee de komende tijd wat aanraders om vast fan te worden van director Crennic.
Edited by Marko

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×