Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
Elodya

Religie en Star Wars

Recommended Posts

Als student religiewetenschappen is de Force natuurlijk wel heel interessant voor mij! Ik vind de combinatie van elementen en de manier waarop het wordt gepresenteerd echt gaaf. Iemand op mijn faculteit schrijft haar scriptie over Jediisme als nieuwe religie, en geeft daar vanavond in Pathé Groningen voorafgaand aan de film een lezing over. Ik vind het wel bijzonder dat Pathé dit doet! 

https://www.pathe.nl/artikel/2240

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha, gelukkig is dit een heel ander soort religie, ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die zo gepassioneerd over de Force was dat er onprettige discussie over ontstond! George Lucas heeft vooral veel inspiratie gehaald uit Oosterse levenswijzen zoals het Taoisme en het Hindoeisme, die leveren over het algemeen ook niet zo veel conflict op... That said, ik denk dat het hier wel een veilig onderwerp voor discussie is, binnen het Star Wars universum! Er valt veel over de Force als concept te zeggen, ik ben benieuwd wat jullie ideeën erover zijn. Wel eens gehoord van de Temple of the Jedi Order? Persoonlijk heb ik veel respect voor hun denkbeelden, en ik vind het leuk om te zien dat het ook naast de conventionele religies kan bestaan. Mensen zijn soms Christelijk en Jediist tegelijk. Cool dat dat kan, toch?  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×