Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

degekstekris

Lid
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by degekstekris


 1. Op 17-12-2017 at 14:20 zei Ramon:

  Kylo en Rey hadden dat gesprek in de lift op de Supremacy, waarbij Rey zag dat Kylo zou turnen en Kylo zegt hetzelfde tegen haar. In datzelfde visioen zag Kylo naar eigen zeggen ook Rey's ouders, maar ik ben nog in dubio over of we zijn interpretatie als feiten moeten beschouwen. Ben erg benieuwd naar wat JJ in petto heeft.

  IGN’s theorie over Rey’s parentage

  Ik ben ook nog steeds niet overtuigd van het ‘nobody’ aspect. Naast een grappige theorie over cloning denk ik zeker dat haar achtergrond een veel belangrijkere rol heeft in de saga dan nu is gezegd. Ik denk in ieder geval wel dat IGN gelijk heeft dat JJ in XI dieper zal ingaan op Anakin’s lightsaber en de connectie die Rey hiermee maakte in TFA.


 2. Motherboard Vice artikel over jedi’s en de link tussen de prequels en TLJ

  Ik vond dit een sterk artikel over de connect van TLJ met de prequels en de betekenis van de Jedi, die op de proef wordt gesteld in TLJ. Precies dit maakt de TLJ zo sterk en past hiermee goed in de complete saga. Net zoals de schrijver zegt maakt dit het belang van de prequels ook een stuk sterker in de saga. Zeer de moeite waard om te lezen!

  • Upvote 1

 3. Deze film heeft me een dag gekost om te verwerken. Mijn eerste reactie toen ik de zaal uit kwam was ook: what the fuck just happened...

  Vond ik het een goede film? Zeker! Toch had de film wat punten die beter/anders hadden gemogen of nog uitpakken in IX. Hoe dan ook heeft JJ een flinke klus voor de boeg. Wel enorm respect voor Ryan Johnson dat hij veel lef heeft gehad om flink wat dingen op de schop te nemen.

  Waar Kylo in Force Awakens niet helemaal uit de verf kwam was hij hier echt grandioos, mede door top acteerwerk van Driver. Zijn rol in FA, met de twijfels en onvoorspelbaarheid, zie ik nu als een goed opstapje naar zijn rol in deze saga. Mijn voorspelling voordat de film begon dat hij Snoke zou vermoorden was correct, al kwam het niet helemaal verwacht; het kon alle kanten op gaan en dat was grotendeels te danken aan de rol van Kylo. Luke goes mental was sterk en brengt het conflict van light/dark nog beter naar voren. Het principe van een grijs gebied spreekt mij ook zeker aan en waardeer het dat Johnson dit heeft aangekaart (in meerdere facetten in de film). Door gebeurtenissen te laten plaats vinden, die normaal in het slotstuk van de trilogie zouden gebeuren, maakt me dit heel nieuwsgierig naar welke vorm IX gaat krijgen en brengt het een fijne vernieuwing met veel vragen (heerlijk speculeren) op. “Let the past die” wordt erg letterlijk genomen.

  Verandering kan fijn zijn, maar om compleet het verleden te laten doodgaan heb ik me twijfels bij. En dan met name het verhaal van Rey. Natuurlijk is dit nog geen zekerheid, maar het idee van Rey als een nobody vind ik jammer. Dat idee kan leuk zijn, maar haar nu al sterke krachten met de Force maken dit een beetje weird. Sure, Anakin kwam ook van niks, maar hij was wel een chosen one, special person etc. en door Rey niemand te laten zijn vind ik de Skywalker legacy eigenlijk minder speciaal worden. Hopelijk krijgt haar achtergrond meer betekenis in het laatste deel. Resistance scenes waren wel leuk, maar de dialogen matig en moest het vooral van de actiescenes hebben die leuk waren.

  Twee grootste minpunten:

  - Overkill aan grappen. Ik snap dit de stijl van Disney is en dat dit goed werkt. Alleen was het te veel. Bij Marvel films werkt dit een stuk beter, omdat humor beter gepaard gaat. Het drama aspect van Star Wars maakt de saga, in mijn ogen, zo mooi. Op sommige moment waren grappen echt niet nodig, laat staan overdreven flauw. Wat luchtig blijven rondom drama is goed en wat grapjes mogen ook, maar niet in deze mate.

  - Leia Clark Organa Princess @€/@?! Supergirl. Volgende keer mag Poe een Kryptonite lasergun pakken en der terug naar Krypton schieten. Excuses voor deze reactie maar dat was serieus NOT DONE.

  De laatste twee minpunten en de achtergrond van Rey zorgen ervoor dat de film geen 9 maar een 8 krijgt, wat zou kunnen uitlopen naar een 8,5 indien Rey’s geschiedenis wordt rechtgezet.

  • Upvote 1

 4. Beste organisatie,

  Bedankt voor het mogelijk maken voor zo'n geweldige en unieke wedstrijd om het nieuwe Star Wars-tijdperk te celebreren. 
  Als fan sinds kleine jongen en mijn liefde voor deze wereld is nooit weggegaan. De fanboy in mij zou dus ook niks liever willen dan deel te nemen aan deze wedstrijd. Ik heb al kaarten voor de eerste vertoning van 10:00 in Pathe Arena dus ik ben sowieso al aanwezig voor de aanvang de wedstrijd.

  Graag hoor ik van jullie of ik een van de gelukkige mag zijn.
  Wanneer worden de deelnemers bekend gemaakt?

  May the force be with the competitors,
  Kristian Walch
  kristianwalch@gmail.com

  p.s.:  And like Yoda would say: do, or do not. There is no try.

×