Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Ramon

Admin
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Posts posted by Ramon


 1. Het forum is natuurlijk al een optie in het hoofdmenu op de site. Een knopje erbij naast die andere social media iconen gaat het verschil (denk ik persoonlijk) niet maken. Het is precies wat je zegt; Facebook staat al op je telefoon, men heeft er al een account voor waarschijnlijk en je bent al ingelogd. Diepgaande gesprekken en discussies is veel minder in trek, alles moet snel: scrollen, liken en weer door (á la Instagram). Ik vind het een betreurenswaardige ontwikkeling.

  De enige fora die goed draaien zijn degenen die al jarenlang bestaan en waar mensen al jaren dagelijks naar terugkeren. Inderdaad is het gebrek aan overzichtelijkheid op Facebook een ramp, maar de jeugd van tegenwoordig lijkt daar weinig om te geven en omarmt de simplistische groepen aldaar in tegenstelling tot een forum. Ikzelf vind het vooral vervelend dat we verder geen invloed hebben op die groepen (als Facebook er functies bijmaakt uit uitsloopt zul je het er mee moeten doen) en op die manier geef je dus veel uit handen.

  Begrijp me niet verkeerd; ik vind Facebookgroepen kwalitatief erg slecht en totaal ongeschikt voor lekker 'ouderwets' in forumtopics met anderen discussiëren over van alles en nog wat. Ons forum heeft helaas nooit echt goed gelopen, al waren er enkele jaren geleden wel veel meer actieve gebruikers. De hoop was dat de lijn bergopwaarts zou zijn, maar achteraf bleek dat die tijden juist het hoogtepunt waren. Zonde, maar c'est passé.


 2. 6 hours ago, Leto_jr8 said:

  Off-topic voor deze thread, maar is de beslissing niet terug te draaien om alsnog deze forum te bewaren?

  Neemt weinig ruimte in beslag aan data op de server, of is het ook een financiële kwestie?
  Als dat zo is, dan begrijp ik de keuze wel om dit forum op te heffen.

  En inderdaad een forum is absoluut zeer overzichtelijk en makkelijker door te zoeken dan bijvoorbeeld een FB-pagina.

  Mocht het misschien mogelijk zijn om een gesprek te starten om alsnog dit forum te kunnen behouden, ben ik bereidwillig! 😀

  Beslissingen zijn terug te draaien, het is geen financiële maatregel in elk geval.

  Maar in de afgelopen jaren kwam de discussie telkens terug; het forum schaadt in deze vorm de reputatie van de website in die zin dat het hier zo verlaten is dat ook de website een gevoel van abandonment en 'een dooie boel' met zich meebrengt. Dit terwijl onze community erg actief is en leeft, maar dan in de Facebookgroep.

  We hebben het forum ook meerdere keren geprobeerd aan te halen bij volgers met de oproep om hier te registreren. Mondjesmaat kwamen er soms wat leden bij, maar echt actief (op twee of drie na) werd het nooit.

  Als website moet je ook verder. Een alternatief zou kunnen zijn om de website 'los te koppelen' van de site (dat wil zeggen, geen links vanaf de site naar dit forum) en het als een apart iets staande te houden. Maar je moet je afvragen of je dat wel wil, jij bent hier nu al het actiefste lid sinds een tijdje (lui die hier komen om hun nieuwste aanwinst en een foto met handtekening te showen niet meegeteld).


 3. 10 hours ago, Leto_jr8 said:

  Helemaal duidelijk.. ik ben echt van de oude garde.. gebruik van een forum is voor mij het fijnst. 🤗
  Ik heb helemaal niets met facebook. 😐

  Dan zal ik op een andere manier in contact zien te moeten geraken met medespelers voor in SWTOR.

  Bedankt voor je reactie Ramon!

  Geen probleem, ik vind het ook heel jammer. Ik heb ook weinig met die Facebookgroepen en vind een forum het prettigst en overzichtelijk. :/ Het zij zo! Succes met het vinden van medespelers voor SWTOR!


 4. Dank voor de mooie woorden @the Prosheshy en je bijdragen op de Facebookpagina en het forum! 600 likes is nog schappelijk, dan zul je van bovenstaande post 'schrikken' (op dit moment 2.8K).

  De tijd zal uitmaken hoe groot de site en de community kan worden. We (of eigenlijk Dennis) heeft al enkele figuranten aan de haak geslagen voor een interview t.z.t., dus dat onderscheidt ons ook weer wat van andere sites. Sowieso is Star Wars Interviews internationaal gezien een mooi platform om mee te schermen, hier in Nederland is de interesse daarvoor toch minder.

  Laat het idd svp weten als je iets hoort van Disney! Ik ben van plan om na D23 (dus ergens begin volgende week) te mailen met vergelijkbare vragen namens TheMandalorian.net, wie weet dat we daar wel antwoord op krijgen.

   

  • Like 1

 5. Welkom op het forum Koldur, grappig dat je je toevallig vandaag hier aanmeldt. Het is hier de afgelopen tijd redelijk stil en toevallig hebben we vandaag een nieuwe website (met forum) gelanceerd. Gaaf dat je al in Galaxy's Edge bent geweest!

  Helaas zou ik niet weten hoe ik je lightsaber kan repareren, maar wie weet dat iemand hier je kan helpen. Volg ons ook even op Facebook, je kunt het ook daar in onze Facebookgroep vragen. Er zit iemand die regelmatig zelf lightsabers in elkaar flanst van eigen materiaal, hij lijkt handig genoeg om je evt. te kunnen helpen.


 6. Dank voor het compliment, maar in alle eerlijkheid weet ik het nog niet E-J. Een forum uit de grond pompen is niet zo makkelijk gebleken (zie SWA). Ik ben ook niet helemaal tevreden met de forumsoftware (al is het dezelfde software die EA gebruikt voor het Battlefront forum: https://battlefront-forums.ea.com/) en zou liever die van SWA hebben gebruikt, maar dat zou betekenen dat dit SWA forum gesloopt wordt (ik ga namelijk niet een tweede softwarelicentie financieren). Voordat we daar eventueel aan beginnen wil ik eerst weten of dat Mando forum überhaupt zin heeft, dus zie wat er nu staat maar als een soort trial.

  Waar ik blijer mee ben is de website van TheMandalorian.net zelf, die zal later vandaag worden gelanceerd. :) 


 7. Hoi @Anna, ikzelf was er de vorige keer in 2017 bij en vond het een erg knusse en gezellige conventie. Het scheelt daarbij wel dat ikzelf in de buurt van de bioscoop woon, ik zou er waarschijnlijk niet het halve land voor door willen reizen.

  Een aantal mini-hallen/grote kamers werden afgezet en daar stonden kraampjes met Star Wars items, maar ook van een hoop andere franchises. Er was ook een gedeelte met de Droid builders (waar je op de foto kon gaan met een echte R2-droid en zelfs een BB-8 van onze eigen @Roel!). Beneden was een soort 'kelder' die was volgepropt met vintage Star Wars spul.

  Wat het grote voordeel is van zo'n 'kleine' conventie is dat het aanspreken van de gasten erg laagdrempelig is. Er stonden vaak geen rijen en dat maakte de gasten toegankelijk om een casual gesprek mee te voeren over hun werk of iets anders. Ook vond ik het leuk om toen naar The Last Jedi te kijken in gezelschap van enkele mensen die aan de film hebben gewerkt. Hierna deden ze namelijk ook in de filmzaal gelijk een Q&A waarbij mensen uit het publiek vragen konden stellen. Was erg leuk gedaan!

  Op zich is het natuurlijk niet heel groot en mag je ook geen Comic Con-achtige taferelen verwachten. Maar als je het combineert met een dagje Utrecht is het goed te doen. Wie weet zien we elkaar daar! :)


 8. 8 minuten? 😛 Eerder de helft denk ik, maar daarbij wel nog een bts-reel en een eindmontage die op een trailer leek.

  Ik had het geluk om het op een groot scherm te kunnen bekijken in Chicago. Zoals we allemaal kunnen zien ziet het eruit als een volwassen serie met intriges, toffe actie en prachtige shots van (vergelijkbare) locaties uit films waar wij allemaal van houden (en die meer dan veertig jaar oud zijn). Ook het gebruik van veel practical effects (bijvoorbeeld dat schip The Razorcrest) stemt me positief en de cast is natuurlijk voortreffelijk.

  De beelden zagen er fantastisch uit en ik ben heel benieuwd naar de sfeer die de serie neer gaat zetten. Daarbij kijk ik ook uit naar de muziek die wordt gecomponeerd door Ludwig Göransson. Dat geluid wat je hoort op het moment dat The Mandalorian zijn wapen richting de camera houdt en de title card in beeld komt bezorgt mij een behoorlijke 'wild west' vibe. Kan niet wachten om meer te zien, ik verwacht dat ze rond D23 Expo eind augustus eindelijk beelden officieel op YouTube gaan plempen..


 9. 4 hours ago, Marko said:

  Tja, dat, zolang dat niet besloten is, doe ik er daar niet aan mee en sluit ik liever aan in 'the real cantina' waar je met gesloten deuren bij een haardvuur over Star Wars kunt keuvelen. Ik geloof er niets van dat Fora niet floreren, getuige bijvoorbeeld Reddit. Overigens is het qua drukte en niveua op LLC ook niet echt top.

  Wat was ook alweer de reden dat je die besloten zou willen hebben, volgens mij ziet namelijk niemand buiten de mensen in de Facebookgroep of je daar berichten plaatst? Het is wel zichtbaar op het moment dat ze de groep openen, die is immers openbaar. Maar omgekeerd zie ik van Facebookvrienden nooit berichten voorbijkomen in groepen waar ikzelf geen deel van uitmaak.

  Om Reddit als voorbeeld te gebruiken is aan de andere kant wel weer onzinnig; de aard van Reddit is juist dat men daar met een enkel account over werkelijk waar elk (on)denkbaar onderwerp in de haast ontelbare subreddits terechtkan. Dat is wel anders dan bij een afgesloten forum zoals dit. Dat gezegd hebbende zijn er natuurlijk best afgesloten fora die het nog prima doen. Maar dat het allemaal een stuk minder is dan 8-12 jaar geleden is volgens mij geen vreemde uitspraak.

  Blijkbaar vindt men het in onze regio (BE/NL) niet zo interessant om een account aan te maken en te onderhouden op een NL-talig forum wat hoofdzakelijk om SW draait. Met de website zelf gaat het overigens prima. Ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe we het forumgebruik nog zouden kunnen stimuleren. Sta open voor suggesties! 🙂 

  Wellicht een idee om het nog eens een keer onder de aandacht te brengen, ik weet bv. nog een jaar of twee geleden dat men er via een Facebookpost achter kwam dat we überhaupt een forum hebben..


 10. Ik denk dat de reacties voornamelijk op onze Facebookpagina staan, nu weinig van onze volgers het forum nog dagelijks gebruiken. Ook is er een Facebookgroep waarin men discussies voert.

  Verder denk ik niet dat de scène met de TIE Fighter is wat het lijkt; Rey lijkt het te verwachten en in een echt gevecht had de TIE allang het vuur geopend. Dit is een training, misschien dat Poe in het schip zit (het shot met Kylo's handschoenen kan zich op een geheel ander moment in de film plaatsvinden)? Er is imo geen sprake van een duel, maar de tijd zal het leren. 🙂

  Dat ze SW 1 t/m 6 erbij halen is helemaal niet zo gek denk ik omdat deze film niet alleen het einde van deze trilogie is, maar het einde van saga in z'n geheel. Dat is in meerdere interviews met acteurs, JJ Abrams en zelfs in de teaser ("The Saga comes to an end") benadrukt. De manier waarop ze dat nu doen - door de Death Star erbij te betrekken - laat wellicht te wensen over, toch is het denk ik nodig als je er eenmaal voor kiest om Palpatine terug te brengen. Die zagen we immers voor het laatst op de DS2 die vervolgens werd opgeblazen. Bovendien vertegenwoordigt de Death Star symbolisch de OT en kan ik me als schrijver van een film die alle negen films moet afronden voorstellen dat je daar dan iets mee wil doen.

  Wat de Skywalker betreft is mijn theorie dat The Rise of Skywalker niet slaat op een enkel persoon zoals Luke of Ben, maar een nieuwe orde die deze naam op zich neemt. Eerst waren er de Jedi, vanaf nu zijn er de Skywalkers. Zoiets.

  We'll see! 😋


 11. Hoi Anna, ik heb zelf nooit een Xbox gehad (de games van de PS4 spreken mij persoonlijk meer aan), maar in grote lijnen zijn de consoles hetzelfde. Het grootste verschil is imo dat de Xbox One wél 4K Blu-rays kan afspelen en de PS4 kan dit niet. Geen idee wat voor tv je thuis hebt staan, maar dit kan een overweging zijn? Van zowel de PS4 als de Xbox One is een krachtigere variant op de markt die de capaciteiten van moderne 4K televisies kan benutten, maar er zijn ook goedkopere varianten die in combinatie met leuke kortingen en acties zeker het overwegen waard zijn. Aan de games die je noemt begrijp ik dat je kids relatief jong zijn? Als je de console echt voor hen koopt, zou ik deze generatie consoles niet de sterkere consoles aanschaffen (Xbox One X en PS4 Pro). De verwachting is dat beiden binnen 2 jaar worden opgevolgd door de nieuwe Xbox en de PS5.

  Mocht je een Xbox One in huis gaan halen, raad ik je ten zeerste aan om voor de Xbox One S te gaan en niet de reguliere Xbox One. De S-variant is in alle opzichten beter: hij is kleiner, wordt minder warm, minder stroomverbruik en je hebt bovendien geen apart voedingsblok aan de buitenkant hangen (die zit bij de S-variant netjes in de console verwerkt). De Xbox One S kan verder alles wat de regulier Xbox One kan. Een knap staaltje techniek van Microsoft! Hij is bovendien momenteel gunstig geprijsd (klik!). Met name de bundel met een extra controller zou ik ten zeerste aanraden (2 ipv 1 controller) voor 195 EUR. Dat lijkt mij de betere keus, aangezien je die tweede controller toch gaat willen kopen. Ik zie ook een bundel voor 189 EUR met Fortnite, maar dat is een game die kan tegenvallen/saai kan worden. Afhankelijk van de interesses van je kids zijn dit beiden goede deals imo. :)


 12. Ik woon nog niet samen met mijn vriendin, dat scheelt al wat. ;) Ik ben wel stiekem al bezig aan mijn eigen verzameling (met de nadruk op de OT) en hoewel zij niet snapt wat ik interessant vind aan die collectibles vindt ze het volgens mij wel leuk om te zien dat ik er veel waarde aan hecht en plezier aan beleef. Discussies hebben we er dan ook (nog) niet over, al kan ik het onbegrip soms wel van haar gezicht aflezen als ze hoort hoeveel sommige dingen hebben gekost. 

  Ik denk wel dat het iets anders zou liggen als we samen zouden wonen (als in: meer kritiek op dergelijke uitgaven), maar voor mij is het dan ook belangrijk dat ik iig 1 ruimte in het (toekomstige) huis heb waar ik wat dit betreft m'n ei in kwijt kan en dat is bij haar ook al bekend. Net als Dennis voel ik niet de behoefte om m'n woonkamer met Star Wars te vullen, al kan ik daar in mijn huidige startersappartement niet echt omheen. 😁


 13. 2 hours ago, Marko said:

  Thanks.  Ik weet redelijk veel van film maken.....zal me dus niet snel verbazen en juist daarom denk ik dat het onmogelijk is.

  Weet niet wat je als onmogelijk ziet? Het ziet er natuurlijk niet precies uit als een AAA-film. Zie het meer als 'een ode aan' dan 'een imitatie van' of iets dat poogt hetzelfde te doen en dan kom je al gauw verder in het genieten van fanfilms. Er zijn al best aardige fanfilms reeds verschenen overigens! :)

×