Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Obi Wan Kenopi

Mijn review van Star Wars the last jedi

Recommended Posts

Beste Star Wars community

Mijn naam is Ruben en ik ben al 8 jaar lang trouw Star Wars fan. Ben sinds vandaag nieuw op dit forum. Het leek me leuk om me bij een community aan te sluiten. Hier volgt een review van the last jedi:

Toen de nieuwe Star Wars film uitkwam was ik er als fan natuurlijk snel bij. Wel een latere voorstelling want dat scheelt weer (dan is het rustiger). Ik heb de film in 3D gezien maar dit voegde eerlijk gezegd weinig toe. Geef mij maar gewoon full HD. Het was fijn dat je in de film antwoorden kreeg op meerdere vragen. Ik vroeg me sinds deel 7 al af wie rey's ouders waren. Ik had zelf gehoopt op een Kenobi maar had dit niet verwacht. Toen ik hoorde dat ze een nobody was en gewoon was gedropt op Jakku was ik teleurgesteld. Ik denk dat in deel 9 een ander en beter antwoord naar voren rolt. Maar ja dat is nog even wachten. Ik had ook verwacht dat Leia dood zou gaan in de film alhoewel ik dat zeer jammer had gevonden. Toen al vrij vlot haar schip opgeblazen werd en ze door de force terug werd gebracht naar een ander schip rolde ik even met mijn ogen. Dit ging wel erg ver. Wat ik ook vreemd vond is dat die Tie-Fighters er niet op af gingen. Die dingen volgden Han-Solo in zijn millenium falcon maar een bijna onbeschermde vloot achterna was niet mogelijk? Wat ik trouwens hillarisch vond is dat ze die Super Code Breaker nodig hadden volgens Maz. En dat Finn daar als schoonmaker werkte vond ik ook sterk bedacht. En Rey en Luke dan? Nou ja ik vond het leuk gedaan. Leuk dat we meer te horen kregen over de Force. En dat Yoda even langskwam vond ik al helemaal leuk. Luke die het lichtzwaard weggooide was wel onverwachts. Zoiets zag ik niet aankomen. Toen Rey alleen naar Kylo ging (die haar naar Snoke bracht) vond ik leuk gedaan. Het gaf me een Deja Vu van wat Luke op Endor deed. Zich overgeven aan Darth Vader die hem weer naar Palpatine/Sidius bracht. Leuk gedaan dit! En toen snoke dood ging kon ik wel huilen. Had hem toch even laten vechten dat had ik graag gezien. En dan het einde, Kylo's woede op Luke en vooral Hux zijn reactie daarop was weer komisch. Maar Luke als hologram had ik niet verwacht! En Rey en Finn.... die krijgen nog wat samen ;)

Conclusie: Star Wars the last jedi was een zeer vermakelijke film, ookal vind ik dit natuurlijk niet de beste.

Obi Wan Kenopi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi Ruben, welkom :)

Paar kleine opmerkingen op je review!

Dat de Tie-Fighters er niet op af gingen word in de film zelf uitgelegd, ze kunnen op de afstand niet beschermd worden door de grotere schepen en kunnen dan dus makkelijker aangevallen worden door de bewapening van de grotere rebellen schepen. En waarom zou je Tie-Fighters opofferen wanneer je weet dat je de "kill" al binnen hebt en enkelt alleen nog maar even hoeft te wachten ;) Finn zijn schoonmaker dienst werd in TFA al benoemd ("Thats not how the force works!"), en ik vond zelf de supercode breaker helaas niet zo sterk alsmede de cameo van Maz onnodig. Voor de rest enorm fan van TLJ overigens, ik heb ook wat kleine op en aanmerkingen, maar per viewing vind ik hem sterker :) Wel benieuwd waarom je Finn en Rey "shipped" dat ziet er namelijk eerder uit als een sterke vriendschap. Tussen Poe en Rey was een aardige "spark" maar ook tussen Rey en Kylo was duidelijk wat romantische spanning ;)

 

En nog even over je conclusie, welke vind je de beste, en waarom? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×