Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
Sym-Cha

The Empire Strikes Back 1981 - Er is geen weg terug . . .

Recommended Posts

Even voorstellen . . . 

Het is een mooie namiddag in 1981 als ik weer eens de speelgoedwinkel in Drachten binnenloop op zoek naar smurfen en andere poppetjes ... vooraan in de winkel staat een rek met figuren ... STAR WARS 'The Empire Strikes Back' staat erboven op de display ... mijn oog dwaalt af naar een klein figuurtje halverwege ... een groen gelaat en puntige oren ... wat is dit? vraag ik me nog af maar voordat ik het weet sta ik al bij de kassa om af te rekenen ... YODA staat erop ... blij met mijn gnoompje fiets ik terug naar huis. Een paar maanden later als ik weer eens door het centrum loop kom ik langs de bioscoop Cinema Modern ... er hangen posters en foto's in de vitrine ... mijn mond valt open als ik op één van de foto's ineens mijn gnoompje Yoda zie ... maar dit is een figuur uit een film gaat er door mijn gedachten. Vlug fiets ik naar huis en vraag of papa mee wil naar de bioscoop, want dit is een film die ik moet zien. Dezelfde avond gaan mijn vader en ik naar de film ... STAR WARS THE EMPIRE STRIKES BACK ... terwijl ik als 15 jarige gefascineerd naar de beelden van de wonderlijke wereld die George Lucas tevoorschijn tovert op het witte doek kijk, kijkt mijn vader naar mij ... hij begrijpt maar al te goed ... nu is er geen weg meer terug.

 

Na al die jaren staat STAR WARS V THE EMPIRE STRIKES BACK nog steeds nummer 1 op mijn lijst van alle tot nu toe gemaakte films . . . en intussen is mijn collectie met STAR WARS merchandise en memorabilia aangevuld met lightsabers props o.a. gemaakt van originele vintage parts als in de films en tevens uitgebreid van 3.75 action figures met 1:1 kostuums.

 

Mijn naam op forums zoals www.therpf.com en forum.501stsithlords.com is Sym-Cha ... spreek me gerust aan als je meer wilt weten over Luke's ANH/ESB G R A F L E X lightsaber etcetera.

 

Chaïm

 

 

F-Toys-AT-AT-350-02-fb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Chaïm, wij zagen elkaar volgens mij afgelopen weekend op Comic Con Amsterdam. Leuk dat je er bent, de activiteit op het forum komt en gaat met ups en downs met meestal een piek rondom de periode dat er een nieuwe Star Wars film in de bioscoop verschijnt. Geen idee wanneer je dit leest, maar ik hoop desalniettemin dat je je nog even welkom voelt en ik ben benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van Remnants of the Order!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je Ramon ... inderdaad leuk je te ontmoetten op Amsterdam Comic Con. En voor degene die het nog niet weten STAR WARS Identities Expo komt naar Utrecht vanaf 30 september a.s. Kostuums, Props, Ruimteschepen Studio-schaal, lightsabers etcetera.  Vooraf kun je dag en tijdslot ticket boeken waarop je de expositie wilt bezoeken en eenmaal binnen heb je alle tijd om alles rustig te bekijken.

Chaïm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×