Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
the Prosheshy

Symbool Jedi Order

Recommended Posts

Al sinds jaar en dag ben ik gefascineerd door symbolen en hun plek in de geschiedenis; waarom kiest men voor een bepaald symbool en wat is het verhaal erachter?

In de eerste teaser trailer van the Last Jedi zien we een korte scene waar Roel in zijn analyse reeds op is ingegaan en waar een bekend symbool uit Star Wars in terugkomt.

Hierna zien we, hoogstwaarschijnlijk, een stukje van een van deze boeken. We zien het logo van de Jedi Order terwijl Rey "and balance" antwoord.

Een scene waar men voor kiest voor een symbool dat wederom versterkt wordt in de teaser poster van TLJ

16b0rxu.jpg

Waar ligt nu de betekenis van dit symbool en wat maakt het mijns inziens interessant?

 
Spoiler

 

"There's a lot of meaning to the symbol. According to some, the starbird can never die—whenever it seems to be gone, it's actually renewing itself in the heart of a nova."
―From Sabine Wren's personal journal[src]
 
As their symbol, they chose the Starbird. It represented a phoenix, the mythical creature who would rise from the ashes. The Starbird symbolized freedom and justice. But most importantly, it symbolized hope. The hope that they would be victorious in their battle against the Evil Emperor and that a new Republic would rise out of the ashes of the defeated Empire
 

 

Sinds A New Hope zien we in de Star Wars films het teken van de starbird op de helmen van o.a. de rebellen piloten ; een teken van hoop. Men laat in vele films (en ook in de eerste Anthology film Rogue One) het gegeven van hoop en dit symbool regelmatig terugkomen. Mijns inziens om maar te blijven accentueren hoe belangrijk, vaak bekeken vanuit een uitzichtsloze situatie, dit is.

Maar terug naar het symbool zelf; het Jedi Order symbool ligt in lijn met de Starbird (hoop).  Legendes/sagen of sprookjes vormen nog steeds een welkome inspiratiebron voor de films (denk maar aan een tovernaar, een princes, een held etc). Wijlen Irvin Kershner gaf zelfs ooit in een interview over The Empire Strikes Back te kennen dat de film eigenlijk een sprookje is (a fairytale). 

Het verhaal achter de starbird is dat deze zichzelf weet te doen herrijzen uit de kern van een nova (lees: een ster). Het ontstaat als een phoenix uit het as en geeft continue hoop.

In een recent verschenen pin van The Last Jedi zien we ook weer het symbool naar voren komen; hoop.

Afbeeldingsresultaat voor The last jedi, pin, disney parks

Eerder dit jaar is een foto gelekt van een backlot van Pinewood studios waarin gefilmd werd voor The Last Jedi.En wat gaf deze foto te zien?

Spoiler

Afbeeldingsresultaat voor Tree, the last jedi, pinewood

 Symbolen en hun betekenis hebben dus ook weer een belangrijke plek in de nieuwste Star Wars film; the Last Jedi

En de symbolen roepen bij mij meteen weer allerlei vragen op; wie is Rey en waarom wordt zij op de teaser poster benadrukt in relatie tot een nova?

Waarom was er een boom te zien op de backlot van Pinewood in de vorm van een van deze symbolen. Wat is Ahch-to nu exact? Wat gaan we vernemen over de origine van the Jedi? In December zullen we het weten.

Afbeeldingsresultaat voor The last jedi,teaser poster

Edited by the Prosheshy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×