Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

SWC

Origineel ANH Darth Vader masker: Is het 'em of is het 'em niet?

Recommended Posts

Onlangs dook in een franse prop collectie het (naar alle waarschijnlijkheid) originele ANH Darth Vader masker op.

Het masker dat al decennia lang gezocht werd door verzamelaars van over de hele wereld en waarvan lang aangenomen werd dat het simpelweg niet meer bestond.

De huidige eigenaar, Arnaud Grunberg wil over de achtergronden van het masker (of hoe hij er aan is gekomen) weinig tot niets loslaten, maar hij heeft bevestigend op mijn vraag geantwoord of het het originele ANH masker is, zoals het te zien is in de Tantive IV scenes. De foto's en video lijken dat ook te onderbouwen, maar zolang er nog geen grondig onderzoek is gedaan blijft er een (kleine) kans dat het masker toch een andere afkomst heeft.

De toekomst zal het leren.

 

xhHhIPL.jpg

G5soL2w.jpg

gt0QqeE.jpg

CwJoj0a.jpg

 

Patrice Girod met het masker. Hij is curator van de Callisto Exhibition Group, waarin de collectie van Arnaud Grunberg is ondergebracht.

bIf9800.jpg

Edited by SWC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now

×