Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Sign in to follow this  
CptHansOlo

Waar luister je naar ?

Recommended Posts

Meestal heb ik wel muziek op staan. Dus de vraag is.

Waar luister je op dit moment naar?

 

Om maar gelijk het goede voorbeeld te geven :)

John Grant - Live in Concert with the BBC Philharmonic Orchestra (Vinyl - Record Store Day Exclusive)

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik denk dat het beter is als de posters in het topic wellicht in een paar zinnen kunnen vertellen waarom ze naar dat nummer luisteren, of bijvoorbeeld wat het voor ze betekent. Dit om te voorkomen dat het een simpel opsom-topic wordt.

Ik luister op dit moment naar muziek van de poprockband Lifehouse. Komende donderdag ga ik naar hun concert in Utrecht met m'n vriendin. Zij kent hun muziek niet, maar hun teksten en melodie hebben mij in met name mijn middelbare schooltijd door bepaalde periodes heen geholpen en toen ik gitaar leerde spelen wilde ik ook het eerst hun liedjes na kunnen spelen. Het is niet de eerste keer dat ik ze live ga zien, aangezien ze in 2010 twee keer in Amsterdam optraden. Maar nu ze hier in mijn hometown Utrecht komen, kan ik dit natuurlijk niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik heb dan ook VIP tickets, wat inhoudt dat ik ze vóór het concert nog kan ontmoeten en met ze op de foto mag. Een erg bijzonder moment voor mezelf, omdat ik als longtime fan het gevoel heb dat ik deze bandleden uit Chicago al heel lang 'ken' en ze nu pas voor het eerst echt ga ontmoeten. En dat dus in de stad waar je zelf geboren en getogen bent. :)

Ik heb twee favorite bands of all time, Lifehouse is absoluut één daarvan. Aangezien de kans klein is dat ik die andere band nog live ga meemaken, grijp ik elke kans om deze live te zien. Ik kijk er dan ook zeker naar uit.

Een van hun rustige poprock nummers, een personal favorite:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooit van gehoord Ramon, maar je helden ontmoeten is altijd een geweldige ervaring, have fun.

 

Ik luister nu naar de soundtrack van Empire Strikes Back, zoals ik wel vaker doe als ik in een Star Wars boek of comic duik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nooit van gehoord Ramon, maar je helden ontmoeten is altijd een geweldige ervaring, have fun.

Bedankt, het was erg leuk om ze in het echt te ontmoeten! Ik werd samen met mijn vriendin netjes naar de zaal toe geleid waar we in alle rust en weg van de menigte hun handen konden schudden, een praatje met ze konden maken, om handtekeningen konden vragen en met ze op de foto konden gaan. Een superleuke ervaring. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sweet!

 

Ik luister momenteel naar Ayreon's The Human Equation. Een van mijn favoriete albums aller tijden, en dit weekend hebben ze bijna alle gastzangers opgetrommeld voor een theatervoorstelling. Zin an!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Ramon,

Vond het ook echt super leuk bij Lifehouse :) !!!

Ik vind You and Me een hele leuke nummer van hun

Jongens ik ben zelf een trouwe fan van Nick & Simon. Zo kan ik de hele dag luisteren naar Soldaat.  Mijn zusje kan zich doodergeren als ik luid op begin te zingen. Maar dat is juist lollig :D

Af en toe mag t  ;)

Edited by Roosje :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paul McCartney - Band on the Run

Een klassiek album dat voor mij extra betekenis heeft omdat het mijn vaders favoriete album was, en toevallig genoeg was een optreden van Paul ook de laatste keer dat ik hem zag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here! De eerste ronde was ik niet zo onder de indruk van de muziek, maar na de film een aantal keer gezien te hebben en de soundtrack vrij constant op de achtergrond aan te hebben, wordt het steeds beter! Je kan natuurlijk ook niet verwachten dat de nieuwe soundtrack meteen zo blijft hangen als de andere Star Wars muziek die al zo'n 10 tot 38 jaar in je hoofd gonst...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bowie.

Non stop.

Wat Star Wars is op zowat elk gebied......dat is Bowie voor me op muziekgebied. Enkele keren live gezien (onovertrefbaar) en fan sinds begin jaren 80 toen ik als kind Let's Dance etc zag en hoorde .

Vanochtend kreeg ik een app.....dacht eerst dat het een hoax was. Niet dus. Hij heeft altijd in mijn Top 3 van helden gestaan en dat zal nooit veranderen.

R.I.P. Thin White Duke

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bowie was een van die mensen die zo'n tijdloze indruk op de wereld achter liet dat hij zelf ook tijdloos leek te zijn. Helaas slaat de klok ook voor de allergrootste helden.

Ik had z'n nieuwe album nog niet geluisterd, maar wetend dat hij wist dat hij dood zou gaan, wordt dat een zware luistersessie. Heel bijzonder.

 

(Ik luister nu Space Oddity, want feck ja, Space Oddity)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoewel ik niet de grootste Bowie fan ben, komen zijn songs wel met regelmaat op de iPod voorbij. Afgelopen zaterdag 'blind' zijn nieuwe album gekocht (vinyl). En zondag voor het eerst geluisterd. Wow wat een ervaring is dat. Het is geen album, dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Maar ik vindt hem heel goed. Hoewel de titeltrack wel  het moeilijkste is, om te luisteren. Het zal nog wel een paar keer luosteren kosten, om het volledig te waarderen.

 

ps. Afgelopen zaterdag ook de Star Wars 1 t/m 6 soundtrack box (vinyl) besteld. :)

Edited by CptHansOlo

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minuten geleden zei Marko:

Deze is wat ingetogener: (met Lucky TV twijfel ik altijd of ze het als spot of als respect bedoelen)

 

 

Mbt de vraag die Kylo zich stelt in dat Lucky TV filmpje: niemand. Elvis, Jackson en Bowie zijn/waren m.i. de 3 artiesten die -elk op hun eigen manier- de grootste impact hebben gehad.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mark Foggo - Ska Pig (album)

Ik weet nog dat ik medio jaren 90 (ik was een jaar of 20) een platenzaak in Eindhoven binnenstapte: Skanky L'il. Gespecialiseerd in punk, hardcore en ska. Ik raakte met de eigenaar (die een enorm Brits accent had) aan de praat raakte en hij zei: "daar heb ik ook opgetreden". Ik vroeg naar zijn band waarop hij me CD's liet zien: Mark Foggo's Skasters.

Yep: Ska icoon Mark Foggo (die ik van naam kende) himself runde deze zaak. Zo kwam ik in aanraking met zijn muziek; m.i. de beste Ska act die er is.

Wat volgende waren diverse optredens waar ik heen ben geweest;  een groet tijdens een optreden vanaf het podium (ja, das gewoon gaaf als je als jongere tussen de diverse Ska knoesten staat), zijn X-Mas party in De Effenaar, en heel veel uren luistergenot.

Inmiddels woont hij al jaren niet meer in Eindhoven maar staat zijn muziek nu weer op. Ik proef de alcohol, de sigaretten, voel het zweet op mn kop van het skanken, en met een Lonsdale polo aan (ja, ooit was dat een fatsoenlijk merk dat met Ska en Hardcore geassocieerd werd totdat foute gasten er in rondliepen) en ben weer terug in de tijd.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi  ik luister heel veel en van alles wat.

Voornamelijk veel pop, rock en metal.

Bands als HIM, my chemical romance, 30 seconds to mars, paramore, nightwish, avenged sevenfold, nirvana, U2,Queen, Greenday, Muse....naja ga zo maar door

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
Sign in to follow this  

×