Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

RogueVader

Lid
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by RogueVader

 1. RogueVader

  Je laatste Star Wars aanwinst

  Video's van de originele trilogie uit het jaar 2000: Nog even gecheckt of het wel de juiste versie was, en inderdaad:
 2. RogueVader

  Mara Jade in Episode IX?

  Het zou best kunnen dat het personage wel degelijk Mara gaat heten. Mara Jade is namelijk een personage uit Legends, en het zou zeker niet de eerste keer zijn dat Disney inspiratie haalt uit Legends voor hun namen: Starkliller Base (Starkiller, The Force Unleashed) en Kylo Ren (Kybo Ren, Star Wars Droids). In deze gevallen is echter alleen de naam behouden, de hele achtergrondverhalen van Starkiller & Kybo Ren zijn genegeerd. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat de "Mara" van de casting calls ook Luke's vrouw gaat zijn zoals we ze kenden van Legends.
 3. RogueVader

  Alle deleted scenes TLJ

  Zoveel nieuw beeldmateriaal. De faneditors zullen er pap van lusten.
 4. RogueVader

  Star Wars Rebels seizoen 4

  De serie had zeker een goede afsluiter, en daarin werden heel wat nieuwe openingen gecreëerd, de laatste 2 minuten van de finale waren puur vertellen wat de personages nu gaan doen.
 5. RogueVader

  Clone Wars 2003 miniserie

  Ik kan bijna niet geloven dat hier nog geen topic rond was. Dit moet wel het meest ondergewaardeerde Star Wars ding ooit zijn. Van de makers van Dexter's Laboratorum en Samurai Jack, dit is een miniserie van 25 hoofdstukken die de brug maakt tussen Episodes II en III, werd ook uitgebracht tussen die 2 films. Vertel eens, wat vonden jullie ervan? Wat was het beste en wat het slechtste stuk? Voor het geval je het niet kent, de hele serie staat als één geheel op YouTube. 2 uur puur goud als je het mij vraagt.
 6. RogueVader

  Clone Wars 2003 miniserie

  De tekenstijl is bijna love it or hate it. Voor mensen die vertrouwd zijn met Genndy Tartakovsky's werk zoals The Powerpuff Girls, Dexter's Laboratory en Samurai Jack komt het heel natuurlijk over, voor anderen kan het vreemd lijken. Deze 3 series hebben allemaal een tekenstijl gelijkaardig aan Clone Wars, vooral Samurai Jack. Ik wil echter nog vermelden dat hoewel de tekenstijl goedkoop oogt, de actiescenes zijn verbazingwekkend geanimeerd en behoren tot de beste 2D-animaties ooit gemaakt. De luchtgevechten integreren er 2D-CGI prefect in, en weinig andere handgetekende TV-series of films kunnen dat ook.
 7. RogueVader

  Clone Wars 2003 miniserie

  Er zijn inderdaad enkele gelijkenissen met Forces of Destiny: zo zijn het allebei handgetekende animaties met mini-afleveringen van ca. 3 minuten lang (voor Volume 1 van Clone Wars toch). Maar daar houdt de vergelijking grotendeels op: Clone Wars is niet enkel gericht op jonge meisjes, er vallen zelfs heel wat doden: Ventress (eigenlijk niet echt, maar ze verschijnt niet meer in de serie na Yavin 4), alle Jedi en clones geslacht door Grievous, en Durge (hoewel hij in de comics weer werd gebruikt komt hij ook niet meer terug in de serie na Muunilinst). De tekenstijl is identiek aan die van de bekende serie Samurai Jack, van dezelfde producer. Ik kende Samurai Jack al toen ik Clone Wars bekeek, dus was ik snel gewend aan de tekenstijl.
 8. RogueVader

  Rank the films!

  Clone Wars was geweldig! De miniserie-film vormt de perfecte brug tussen Episodes II en III. Onder mijn favoriete stukjes was Anakin's flinke portie Dark Side in zijn gevecht met Ventress op Yavin 4. Of Grievous die eigenhandig 5 Jedi versloeg, en dan Palpatine ontvoerde. Ook nog.. Ah wacht. Je bedoelt die àndere Clone Wars film. Die was rotslecht.
 9. RogueVader

  Rank the films!

  Bij ANH is de veroudering toch een stuk duidelijker. Ik denk bijvoorbeeld aan de geluidskwaliteit van de opgenomen stemmen, deze wordt echt duidelijk wanneer Han Solo zegt: "We're losing our deflector shield. Go strap yourself in, I'm going to make the jump to light speed." Ik weet wel dat het komt door het lagere budget, maar juist daardoor vind ik dat ANH slechter verouderd is dan ESB. Begrijp me niet verkeerd, ANH is nog altijd zo goed dat het een welverdiende 4e plaats krijgt. Het is nog steeds één van de beste 3 Episode-films.
 10. RogueVader

  Rank the films!

  Tijd voor mijn input. Ik heb de films gerangschikt op de "waarschijnlijkheid dat ik ze opnieuw ga bekijken". 1. Empire Strikes Back, Clone Wars en Revenge of the Sith. Mijn top 3. Ik kan niet zeggen welke van deze 3 mijn topfavoriet is, ik geniet van elke minuut van al deze films. 2. ^ 3. ^^ 4. A New Hope. De film die alles startte, met goede reden. Alleen is hij wat oud en heeft hij zijn foutjes. 5. Rogue One. De beste Disney-film, pakkend verhaal met perfect einde. Het gaat wel wat traag. 6. The Phantom Menace. Er waren Jar-Jar en Jake Lloyd, maar al bij al is het nog best een solide film. 7. The Force Awakens. Ik had nooit een vervolg op Episode VI gewild, Rey is een Mary Sue (en Poe eigenlijk ook) en Kylo Ren is amper een antagonist. Het verhaal valt nog mee. 8. Return of the Jedi. Geen goede afsluiter van de OT vanwege problemen met pacing, slecht acteerwerk en een zwak verhaal. 9. Attack of the Clones. Belachelijke dialoog, geforceerd liefdesverhaal en over het algemeen gewoon saai. 10. The Last Jedi. Vernietigde zowat alles wat ik liefhad van de hele saga. Ik verwacht dat Solo minstens boven TFA gaat halen, maar waarschijnlijk niet tot bij ANH.
 11. RogueVader

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Ik ben het niet bepaald eens met de beweringen dat Lucas zoveel "kapot gemaakt heeft". Vergeet niet dat deze man alle 6 oorspronkelijke Star Wars films heeft geschreven, en dankzij hem heeft ANH de vele problemen met productie overleefd. Dat klopt, zonder Lucas zou de hele franchise nooit hebben bestaan. Trouwens, TFA werd na zijn release ook vergeleken met de prequels. Het leek wel alsof JJ geen enkel risico durfde te nemen om iets aan de franchise toe te voegen, omdat Lucas begin jaren 2000 risico's nam en de gehate prequels hieruit ontstonden. Maar als dat betekent dat we alleen maar herhalingen gaan zien in deze "nieuwe" films, dan ben ik niet geïnteresseerd. Ik kijk nog liever naar het zielige gezeur over zand. Gelukkig heeft TLJ daaruit geleerd en hebben we deze keer toch een aantal nieuwe dingen gekregen. Er waren zeker nog overeenkomsten en verwijzingen, maar ik denk niet dat TLJ kritiek gaat krijgen dat ze te veel overeenkomt met de 6 originele films.
 12. RogueVader

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Star Wars Theory stelt me nooit teleur. Van de beste Snoke theorie tot de meest correcte voorspellingen van TLJ, hier is hij weer terug met de mogelijkheid dat Snoke nog leeft... https://youtu.be/-mZZAvIHMvQ
 13. RogueVader

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Het is wel zeker dat JJ het niet gemakkelijk zal hebben. Leia had een grote rol gekregen in het originele plan voor Episode IX (iets belangrijks met Kylo Ren), en nu moeten andere personages haar rol overnemen. Ik dacht eerst dat Luke & Rey dit samen gingen doen, maar nu is Luke ook al dood. Het is wel duidelijk na mijn tweede keer TLJ kijken dat Rian Johnson er echt niet op gerekend had dat Carrie Fisher zou overlijden. Ik ben echt benieuwd hoe ze Leia in Episode IX gaan uitschrijven, waarschijnlijk komt er ongebruikt beeldmateriaal van TLJ aan te pas.
 14. RogueVader

  Hallo iedereen

  Hallo iedereen, Mijn naam is Chris, ik ben 21 jaar en ik woon in Belgisch Limburg. Sinds 2014 ben ik een Star Wars fan, vanaf het moment dat ik de 6 films op Blu-Ray kocht. Ik zag dus alle 6 films ongeveer tegelijk en ik vind ze allemaal goed. Ik maak weinig onderscheid tussen de original trilogy en de prequels, voor mij vormen ze één geheel en is de ene trilogie niet beter dan de andere. Ook op het vlak van Special Editions ben ik anders dan de meeste fans. Ik ben het meeste bekend met de Blu-Ray versie met de meeste veranderingen, en er zijn slechts een handvol Special Edition changes die ik echt haat. De novels, strips, games ben TV shows die ik beschouw als mijn lore is een bonte verzameling van oud en nieuw, Legends en canon. Mijn topfavoriet van de Expanded Universe is de Clone Wars miniserie van 2003. Ik hoop hier kennis te maken met vele andere Star Wars fans van Vlaanderen en Nederland en lange gesprekken te kunnen voeren.
 15. Ik verkoop mijn DVD-box van de Star Wars Original Trilogy. Niet zomaar een DVD-box, maar een Limited Edition van 2006, met de originele theater-versies als bonus. Gekocht in Luik in 2010, amper een jaar voordat deze uit de rekken gehaald werden. Afbeelding De menu's zijn in het Frans, maar de film zelf is Engels of Frans gesproken, met Nederlandse ondertiteling. Geloof me, het is veel minder erg dan het lijkt. Bovendien zijn deze DVD's de enige versie van de originele onaangepaste films die George Lucas heeft uitgebracht. Een prijs heb ik nog niet, maar op Amazon zie ik dat deze wel voor € 100 over de toonbank kunnen gaan.
 16. RogueVader

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  De Supremacy was het grootste schip ooit gezien in Star Wars buiten de Death Stars, de Excecutor lijkt wel een dwerg erbij. Ze hadden vast hordes TIE's om in te zetten. De strategie is toch eigenlijk simpel: stuur een squad TIE's om het Rebellenschip in te halen en hun onbeschermde voorkant te beschieten. Oftewel gaat het schip aan de voorkant kapot; oftewel worden de Rebellen gedwongen om een deel van hun schilden naar de voorkant te verplaatsen, zodat hun achterkant minder beschermd wordt en de First Order het schild kan doorbreken of minstens verzwakken. Hoe kan Generaal Hux dit niet zien? Herinner je Admiral Raddus nog die rapporteerde "Deflector shields down to 50%"? In TLJ wordt er op geen enkel moment gezegd dat de schilden aan het verzwakken zijn, wat het logische gevolg moet zijn van die constante bombardementen. Er was wel degelijk ontevredenheid over Han's dood in TFA, al werd dit niet zo'n ophef omdat Harrison Ford dit al meer dan 30 jaar wilde. Ik deed ooit een rondvraag over "Star Wars personages waarvan we wensten dat ze niet op deze manier stierven". Als antwoorden kreeg ik vaak Boba Fett, Padmé, Mace Windu, Count Dooku, Palpatine en verassend genoeg, ook Han Solo. Snoke werd voorgesteld als de grote slechterik van de Sequel Trilogy, de Supreme Leader, de Keizer MK2, de "puppet master". Nu zijn we hem kwijt en Kylo Ren is geen goede vervanging voor hem. Ik zie hem gewoon niet de slechterik spelen in Episode IX, wat weer terugwijst naar mijn eerdere opmerking over het verloren potentieel van Episode IX. Wat Phasma betreft, ik heb gezien dat er veel ontevredenheid was over haar gebrek aan screentime in TFA. Ze klaagden over het feit dat deze vrouwlijke slechterik (een unicum in de Star Wars films) zo weinig gebruikt werd. Nu ze in TLJ dood is na opnieuw weining screentime verwacht ik dat deze ontevredenheid alleen maar verder gaat oplaaien. Persoonlijk vind ik het weer een gemiste kans voor zowel TLJ als Episode IX.
 17. RogueVader

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  In de films is er geen enkel eerder moment geweest dat Leia getoond heeft dat ze getraind is in de Force. Misschien zijn er boeken of strips geweest waarin dat wel getoond is, maar Disney mag niet vergeten dat een groot deel van de Star Wars fans enkel de films bekijkt. Als er momenten zijn in de films die nergens op lijken te slaan totdat men de boeken of strips leest, is dat geen goed teken. De First Order heeft een titaanse vloot van shuttles, TIE Fighters en andere schepen die de vloot waarschijnlijk wél kunnen inhalen. Ze bedenken op geen enkel moment om die in te zetten om de Rebellen vanaf de voorkant te bombarderen en hun schilden uit te putten? Generaal Hux is toch slimmer dan dat... Oeps, mijn vergissing. Maar zelfs zonder haar is het lijstje nog lang genoeg. Inderdaad, Rogue One was geweldig hoewel elk hoofdpersonage van die film doodging. Maar elk gedood personage die ik heb opgelijst van The Last Jedi (Luke, Ackbar, Phasma, Snoke en vooral: Anakin's lightsaber) was niet geïntroduceerd in die film. We kenden ze allemaal al van The Force Awakens of de Original Trilogy. Mijn zorg is dat er zoveel personages dood zijn dat er niet veel maar overschiet voor Episode IX. Nog erger is het feit dat Leia een grote rol moest spelen in die film en nu moet iemand anders dat overnemen. Vóór ik The Last Jedi zag ging ik ervan uit dat Luke en Rey in Episode IX een grote finale zouden brengen tegen Snoke, met Kylo Ren aan de zijde die hij koos in The Last Jedi. Maar nu vrees ik dat Episode IX veel potentieel verloren heeft na de slachting van personages in The Last Jedi en de dood van Carrie Fisher.
 18. RogueVader

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Ik gaf de film een 4/10 in deze poll. Zeker, het is visueel enorm mooi, maar het verhaal slaat op weinig. Zowat alle verhaallijnen hebben grote problemen. Leia's "supergirl" moment is prachtig gefilmd, maar ook compleet onmogelijk. Leia had even dood moeten zijn als Admiral Ackbar. Ironisch, dat het personage met het meeste plot armor (Leia) niet verder kan omdat haar actrice dood is. En dan het feit dat de First Order hen uren achtervolgt en alleen maar af en toe een schot afvuurt totdat hun brandstof op is. Klopt langs geen kanten. Deze film was een slachting onder mijn favoriete Star Wars personages: Luke, Rose, Ackbar, Phasma, Snoke en vooral: Anakin's lightsaber. Zeg eens: was er ook maar één andere Star Wars film die zo veel personages moest doden om geweldig te zijn? Luke was out-of-character de hele film. Tragisch eigenlijk om te zien wat Disney gedaan heeft met de held van George Lucas.
 19. RogueVader

  Wat hopen we te zien?

  Wat ik zeker hoop te zien is wat er met de Millenium Falcon gebeurd is. We zagen hem canonisch gezien voor het eerst in Episode III op Coruscant, 20 jaar voordat Luke & Obi-Wan ermee ontsnapten van Tatooine. Dat was nog voor Han of zelfs Lando ermee vloog. Voor het geval je het niet meer weet, hier is een screenshot van de Falcon in Revenge of the Sith: En ja, George Lucas heeft bevestigd dat dit exact dezelfde Corellian YT-1300 is als diegene in Episode IV.
×