Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

RoyVisser

Lid
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Posts posted by RoyVisser


 1. Hoi Ruben, welkom :)

  Paar kleine opmerkingen op je review!

  Dat de Tie-Fighters er niet op af gingen word in de film zelf uitgelegd, ze kunnen op de afstand niet beschermd worden door de grotere schepen en kunnen dan dus makkelijker aangevallen worden door de bewapening van de grotere rebellen schepen. En waarom zou je Tie-Fighters opofferen wanneer je weet dat je de "kill" al binnen hebt en enkelt alleen nog maar even hoeft te wachten ;) Finn zijn schoonmaker dienst werd in TFA al benoemd ("Thats not how the force works!"), en ik vond zelf de supercode breaker helaas niet zo sterk alsmede de cameo van Maz onnodig. Voor de rest enorm fan van TLJ overigens, ik heb ook wat kleine op en aanmerkingen, maar per viewing vind ik hem sterker :) Wel benieuwd waarom je Finn en Rey "shipped" dat ziet er namelijk eerder uit als een sterke vriendschap. Tussen Poe en Rey was een aardige "spark" maar ook tussen Rey en Kylo was duidelijk wat romantische spanning ;)

   

  En nog even over je conclusie, welke vind je de beste, en waarom? :)


 2. Hmm, ik denk niet dat je dat stuk helemaal lekker gevolgd hebt Frans, want erg veel ruimte voor andere interpretatie was er niet?

   

  Hij was toen niet bang genoeg in de vorm van dat hij niet het gevaar er van in zag om Ben Solo verder op te leiden, tot het punt waar hij de dark side temptation van Ben voelt en er dus wel bang van werd en zijn twijfel moment had boven een slapende Ben Solo.


 3. Op comic cons heb ik ze vrijwel altijd in mijn handen, maar ik kom niet weg uit de namen en ben (completionist) eigenlijk altijd liever opzoek naar een reeks, waarvan ik zeker weet dat er van de volgende film ook eentje uit komt, en waarvan ze van de oude films ook aanwezig zijn.

  Ik kom ze onder verschillende namen tegen, guides, dictionaries, ultimate, encyclopedia etc. Maar wat zijn nou echt de "lijnen"? En wat is het verschil?

  "The Visual Dictionary" van DK Books? (waarvan de Rogue One versie Visual Guide heet? Of is dat weer iets anders?)

  "The Art Of..?"

   

  Het zijn voor mijn gevoel perfecte kadootjes om te vragen, en iets wat uitermate mooi staat in de kast, maar er lijkt heel erg veel te zijn.. Die cross section boeken zijn ook zo ontzettend mooi.


 4. 5 uur geleden zei Dennis:

  Of het een pop is of niet boeit me niet; zolang hij maar lijkt. En nee, deze Yoda leek niet op de Yoda die we in ESB en ROTJ zagen.

  Naar wat ik heb gehoord is het hij gemaakt van de orginele molds van de ESB Yoda Puppet? ;)

   

  Citaat

  Neal Scanlan and his team did a recreation of the Yoda puppet. It’s not only a puppet, it’s an exact replica of the Empire puppet. They found the original molds for it. They found the woman that painted the original eyes for Yoda. Then Frank came and worked with them for a few weeks to get the puppet right. He did a lot of testing and a lot of adjusting with the puppet creators. It was amazing to watch the process. The idea that the last time Luke saw Yoda was in Return of the Jedi and the notion of getting back to that version of Yoda to form the emotional connection with Luke – including a glimpse of the impishness, as part of their relationship. It made a lot of sense.

   


 5. In de prequels was CGI Yoda niet goed, en nu is Puppet Yoda weer niet goed? Het kan ook eigenlijk gewoon nooit knap he :P

   

  Ik ben eerlijk gezegd de Mary Poppins opmerkingen wel een beetje zat hoor, het is voor mij meer het moment geworden dat Leia fysiek "The Force" gebruikt, dan dat het er een beetje "off" uitziet. Ik had het zeker liever anders gezien, maar ik haal er gewoon maar het beste uit.


 6. 5 uur geleden zei Marko:

  je doelt dan op oa Snoke, maar dat is toch ook je eigen verwachting of hoop, al vroeg ik me wel af hoe het zit met de opmerking dat Snoke Kylo's training af zou gaan maken, of mag je dat uitleggen als zijn 'mindfuck' ....

  Ik weet ook niet zo goed wat Snoke hier nou mee bedoelt heeft, want als Sith werd Kylo volgens mij niet opgeleid? Was dat wel het geval, dan heeft Kylo in principe inderdaad perfect zijn training afgerond door zijn Meester te vernietigen, dat is redelijk the-Sith-way geloof ik ;)


 7. 7 uur geleden zei Veradun:

  Luke's grootste prestatie was toch een sith terug te brengen naar de lightside? Nu voelde hij bij Ben een conflict en probeert hem dan als een lafaard te vermoorden in zijn slaap? DIT IS NIET LUKE SKYWALKER!

  Nee Nee, hij twijfelde om hem te vermoorden in zijn slaap. Hij zag het conflict, twijfelde om het Ben te vermoorden maar bedacht zich toen dat er een andere manier is om hem te bekeren. Dat Ben precies op het moment wakker word dat zijn oom met een Light Sabre boven zijn hoofd hangt, op het moment dat hij de sterkste dark-side gevoelens heeft is puur pech. Dat maakt het juist zo'n sterk moment, wat luke zichzelf ook zo kwalijk neemt. In zijn twijfel heeft hij eigenlijk Kylo Ren geschapen.


 8. 3 uur geleden zei Frans:

  Chewbacca had wat mij betreft net zoals in TFA sterker neer gezet kunnen worden. En dan bedoel ik geen overbodige acties om screentime te vullen. Chewbacca heeft meer diepgang dan in de films word getoond. En emotie,omdat zijn kameraad is vermoord, is dat out of character? 

  Dat vind ik eerlijk gezegd geen probleem van The Last Jedi, maar meer van The Force Awakens. 

  3 uur geleden zei Frans:

  Iets heel anders: zou Rey een clone kunnen zijn. In de grot op het eiland, vraagt ze naar haar ouders, maar ziet alleen zichzelf. Of waren het andere clones die ze zag? Mss wat vergezocht. 

  Hmm, ik zie het meer als dat een van haar grootste angsten alleen zijn is. 


 9. 5 uur geleden zei 3PO:

  Ja ik ben ook benieuwd wat JJ in petto heeft. Wat ik al eerder misschien heb gezegd dat ik het niet echt slim vindt dat ze geen mooi verhaal van de afkomst van Rey. Gewoon een nobody....Ze hadden daar echt iets mee moeten doen. Mij mening. Maar wie weet veranderd dat nog.

   

  We must keep our faith.

  Ene kant ben ik het met je eens, maar is het aan de andere kant ook niet gewoon heel erg sterk als ze een Nobody is. In het laatste shot zie je ook dat de Force gebruikt word door een "niemand". Iets meer dan 50 Jaar voor dit moment is er nog een complete Jedi Order die force sensitive kinderen opzoekt om ze te trainen als jedi, die zijn nooit weggegaan en dus nog steeds aanwezig. Dat Rey zo exceptioneel sterk is met The Force doet vermoeden/hopen dat ze lineage heeft met iemand die wij hopelijk kennen (zoals Kylo Ren dat heeft) maar ergens hoeft dat natuurlijk ook niet. Anakin had helemaal geen voorouders ;)

   

  3 uur geleden zei Frans:

  Een leuke fotocollage met als thema Star Wars. Amusant om naar te kijken voor een tiener. Als je opgegroeid bent met Star Wars, onder beheer van George Lucas, verwacht je meer.
  Eens grote helden, worden nu verkleind tot bijrollen, kijk naar Chewbecca  en R2D2. Er is nog nauwelijks interactie  met deze 2 super karakters waar ik mee ben opgegroeid. Is Chewbecca verdrietig? Voelt die überhaupt iets over het verlies van Han Solo?  En dan Yoda, die het heeft over paigeturners. WTF zeg je me nu. Zo out of caracter. Achteraf kun je zeggen dat Yoda wel in de film voorkomt. Hier en daar wat plaatjes uit de oude soundtrack doos. Een paar scenes uit A New Hope erbij. Al met al een leuke collage om naar te kijken. 
  Phasma die voor de2de keer dienst doet als wegwerp karakter. Verslagen door Finn. Wat een grap! Finn was toch die jongen van de schoonmaakploeg. Maar knokken dat die kan. Snoke opgeruimd staat netjes. Op de helft van de film ongeveer word die gewoon met een truc weg gevaagd. Hij heeft het niet eens door. Zijn aandacht en focus was verdomme gericht op Kylo! Huh? 
  De grappen vond ik wel leuk. Zeker voor een film waar ik niet langer serieus kan naar kijken. Snoke die het masker van Kylo belachelijk maakt vond ik wel goed. En Poe die net doet alsof die geen verbinding heeft. Leia die door de ruimte vliegt vond ik ook een goeie grap. En Kylo die besluit om Luke met alles wat hij heeft weg te blazen vond ik hilarisch. Echt het kenmerk van een leider. Echt iets wat een Held, of beter gezegd, antiheld zou doen. Fantastisch hoe Disney helpt om mijn geliefde franchise te verzieken. 
  Ik ben het eens met Mark Hammil als hij zegt dat ze George Lucas erbij hadden moeten betrekken. 
  Ik laat het hierbij voor nu. 

   

  Yoda voelde juist compleet niet Out of Character? Sterker nog, sinds de prequels heb ik hem juist niet meer zo In Character gezien? Chewbacca had voor mijn gevoel precies de juiste screentime, deur openschoppen en het vliegen met de Falcon op het laatst waren geniaal. Ik had hem eerlijk gezegd niet andere dingen willen zien doen, je moet niet characters dingen laten doen omdat ze geliefd zijn, en al helemaal niet uit hun oorspronkelijke character, dan haal je nog veel meer woede van OT enthusiastelingen op je ;) 

  Phasma absoluut een wegwerp karakter, zonde, zeker na het boek en de comic, maar ze word enkel verslagen door Finn doordat ze afgeleid word door schoten, en hij plots "The Higher Ground" heeft (maak hem gewoon ;)) Daarvoor maakt ze hem eigenlijk vrij snel af. 

  Kylo Ren maakt exact de bewegingen die Snoke "ziet" echter doet hij fysiek precies hetzelfde als met the force, ik vond het wel tof gedaan en zeker nadat Andy Serkis had gezegd dat Snoke krachtiger was als The Emperor en Vader samen, vond ik het wel een mooi eind. Backgroundstory krijgen we nog wel in een andere vorm, maar ik hunker er niet meer naar.

  Ik ben blij dat George Lucas er niet bij betrokken is, ik ben fan van de prequels, maar ik vind dit de juiste richting van Star Wars. Nogmaals, na de eerste keer was ik zelf ook erg teleurgesteld, maar na de tweede keer ben ik absoluut helemaal om. De nuances in Kylo zijn karakter en het acteerwerk van Adam Driver, maar ook eigenlijk de rest van de cast, is niet eerder zo sterk geweest in een SW film. Dat hij uit zijn woede alle wapens op Luke wil hebben past gewoon enorm bij zijn karakter (sloeg ook al alles aan gort in TFA als hij kwaad werd), Supreme Leader is hij zeker niet en ik vind het jammer dat ik Hux minder dreigend vond als in TFA (daar echt een Hitler Vibe, nu meer drollerig?). Maar ik ben wel benieuwd naar hoe The First Order deze nieuwe leiding overleefd. 

  Het is een totaal andere film als dat we allemaal hadden verwacht, en dat zorgt voor nogal verschil in mening, maar op wat pacing issues na, is het enige wat mij echt dwars zit vooral de story line van Finn. Ik kan er met wat denkwerk wel wat mee, maar ik vond het oprecht jammer dat Rose hem niet zijn moment liet hebben, dat had ik sterker gevonden. Al hadden we dan minder dreiging gehad van The First Order, en de epische scene van Luke Skywalker gemist. Ik lees ook op veel plekken dat mensen niet snappen waarom Luke daarna sterft? Maar zegt Kylo niet in het eerste gesprek met Rey dat hij niet weet hoe ze die projectie doet, en waarom ze er niet door dood gaat? 


 10. 4 minuten geleden zei CptHansOlo:

  Ik heb met veel pleier naar de film gekeken. Ja, er zijn wat problemen (supergirl Leia, en at-st bb-8), maar de perfecte film bestaat niet (hoewel rogue one dicht in de buurt komt). Er zit heel veel info in de film,en dat hebben ze geprobeerd af te wisselen met humor. En dat is niet altijd even succesvol uitgevoerd.

  Wat Leia betreft. Vlak voor haar supergirl moment zit een hele mooie close-up. En dat was wat mij betreft het perfecte moment voor het einde van dit personage geweest. Maar ik denk dat ze het niet gedurfd hebben om twee skywalkers in één film dood te laten gaan.

  De dood van Snoke was wel onverwacht. Maar, ik denk dat we nog niet van hem af zijn.

  Phasma.... ik weet nog steeds niet waarom ze in 2 sw films zit. Maar misschien hadden ze dit nodig als opmaat voor een solo Phasma film.

  Rose en ‘de Finn’. Dit vondt ik wel één van de best geslaagde verhaal lijnen in de film. Ik hoop dat we er meer van krijgen te zien. 

  Rey, Kylo en pretoriaanse garde. Dit is denk ik één van de beste gevechten in sw films

  Luke op het eiland. Dit kan je rechtstreeks vergelijken met Yoda op Dagobah. Veel mensen vinden het weg gooien van de lightsaber, out-of-character voor Luke. Maar als je goed hebt opgelet, dan weet je dat Luke het wel heeft gehad met de Jedi. Dus wat moet hij dan met een reliek, uit een tijd die hij wil vergeten. Ik vond het ook wel grappig dat hij het later een ‘laser sword’ noemt.

   

  Tot zo ver mijn eerste reactie.

   

   

  Ik vermoed niet dat Snoke een soort Maul Arc krijgt, ik zou wel meer backstory willen maar dat is niet iets waar ik echt naar verlang. Dan liever meer Knigths of Ren/Young Kylo. Phasma inderdaad waardeloos, het shot met haar oog was tof omdat het me aan een hele sterke scene in Rebels deed denken, maar meer ook niet. Ik vond het de perfecte afsluiter van een story arc die mij juist helemaal niet boeide en voor mij de slechts geslaagde verhaallijnen in de film is (Finn en Rose) Ik denk dat ik dat stukje beter had gevonden wanneer ze het hele Canto Bright gedeelte hadden overgeslagen, en Rose als een soort van Codebreaker/Whizkid had gedient. Benicio Del Toro vond ik teveel willen toevoegen aan zijn karakter.. En ik denk dat finn zijn verhaallijn geslaagder had gevonden wanneer hij wel zijn Suicide Run af had gemaakt, Hij koos eerst alleen voor zichzelf en Rey, en dan uiteindelijk voor alle Rebels. Al was Rose haar zin wel weer erg sterk, fight for what we love..

  Rey en Kylo scene, zo badass, heel toffe toevoeging om de karakters die in de volgende film recht waarschijnlijk tegenover elkaar staan, naast elkaar te laten vechten. 

  Laser Sword was mij ook opgevallen, hij was/is er inderdaad gewoon helemaal klaar mee. Hij is daar niet alleen om meer te leren over the Force, maar puur om samen met alles te verdwijnen. R2's "cheap shot" om hem terug te krijgen was perfect.

   

  hoe meer ik over de film nadenk, hoe sterker ik hem vind, en hoe sneller ik nog een keertje heen wil. Ik denk dat ik bij TFA op 5x/6x kijken zat in de bios, maar TLJ gaat dat ook wel halen. Visueel zo mooi, en zoveel goede acteerprestaties met hele subtiele nuances, daar valt nog welmeer uit te halen met meer viewings :) 

   

  Veel mensen vallen over Supergirl Leia, voelt voor mij visueel ook een beetje iffy, maar de gedachte dat ik Leia fysiek de Force zie gebruiken overwint (y)


 11. Mensen die teleurgesteld zijn, ga alsjeblieft gewoon nog een keer heen. Ik kwam vanmorgen vroeg deels teleurgesteld uit de film, maar na de 2e keer vanavond echt helemaal om. Het gedeelte in het casino en alles daaromheen heb ik maar voor lief genomen, maar de rest is echt (op kleine details na, want phasma blijft waardeloos, en zelfs een gejat shot uit Rebels kan daar geen verandering in maken) perfect. Heel erg blij nu.

  Ik denk dat mijn verwachtingen na 24maanden speculatie toch iets aan de verkeerde kant waren, wat mijn eerste viewing heel erg heeft belemmerd. Blank Slate erin gaan en genieten. Want er zitten pareltjes tussen kwa scenes, zowel visueel als storywise. 

  • Upvote 1

 12. Op 26-11-2017 at 15:23 zei mief:

  Hallo allemaal! 

  Ik ben Madelief, 17,  en beginnend Star Wars liefhebber!  Ik ben begonnen aan het verzamelen van Star Wars figuren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet alle films heb gezien en nog niet heel veel kennis over Star Wars heb. Vanmorgen heb ik met mijn vader een uitstapje gemaakt naar de ijhallen om te zoeken naar meer Star Wars figuren en merchandise. Ik vond een figuur, waarvan ik niet wist wat het was, maar de verkoper zei dat het van Star Wars was. Ik kan niet vinden wie/wat dit is en of het wel van Star Wars is. 

  Hierbij mijn vraag, die ik wel aan jullie kan stellen: Welk karakter uit Star Wars is dit? 

  Alvast bedankt, Groet, 

  Madelief

   

  IMG_8715.JPG

  IMG_8716.JPG

  Oh gaaf, dat is een Felucian Warrior! Ik herkende de Felucian look van de Clone Wars serie en The Force Unleashed Video Game (waar dit figuur daadwerkelijk van is), en toen was die snel gevonden op internet. Bijzondere vondst! En absoluut een Star Wars figuur dus ;)

   

   


 13. Na alle goede afwegingen hier, de juiste beslissing genomen ;) Standje van de site stond mooi in het rijtje Star Wars fanbase, inclusief een mooi bordje "zo terug ivm interviews" Ben benieuwd, beide heren waren uiterst vriendelijk, Joonas vond het een enorm tof item om te signeren, en was blij verrast dat Mayhew er al op stond. Spencer ging helemaal het gesprek aan en vroeg wat persoonlijke dingen aan ons, heel erg aardig :)

   

  Chewbacca_Bag_Signed_02.jpg

   

  Gesigneerde item van Spencer is overigens een plaatje wat precies op het voetstuk past van de Hot Toys action figure van de Rogue One Darth Vader :)

  • Like 1
×