Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

MiguelTegen

Lid
 • Content Count

  157
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by MiguelTegen

 1. MiguelTegen

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Hoezo is dat spijtig? Juist mooi toch dat er nu genoeg ruimte is om nieuwe verhalen rond dat personage te schrijven.
 2. MiguelTegen

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Wat betreft : niet alleen waar, maar wellicht ook wanneer. Vond de laatste twee een soort Disney-versie van Twin Peaks. Mooi hoe
 3. MiguelTegen

  Rank the films!

  Momenteel zou ik zeggen: 01. The Empire Strikes Back 02. Return Of The Jedi 03. A New Hope 04. Rogue One 05. The Force Awakens 06. Revenge Of The Sith 07. Attack Of The Clones 08. The Phantom Menace 09. The Last Jedi Ik moet wel zeggen dat TFA flink aan kracht heeft ingeboet door dat debacle dat TLJ heet.
 4. MiguelTegen

  Battlefront deel 2 in najaar 2017

  Ik merk wel dat de verhoudingen in Heroes versus Villains sinds de update echt hopeloos zoek zijn. Aanpassingen aan de characters hebben er voor gezorgd dat dark side teams veel te veel in het voordeel zijn. 't Was een van m'n favoriete gamemodes, maar ik vind het nu een frustrerend geheel geworden.
 5. MiguelTegen

  Star Wars Rebels seizoen 4

  In het begin vond ik Rebels vlak en onaantrekkelijk. Gaandeweg seizoen 2 vond die serie z'n draai. Seizoen 3 vond ik echt top. Personage Sabine wordt toch redelijk wat ruimte gegeven voor ontwikkeling. Binnen de kaders van wat dit eigenlijk is (een tekenfilm voor kinderen) vind ik dat Dave Filoni er een prima balans in brengt, maar goed, dat is persoonlijk. Filoni rond de serie nu op z'n eigen terms af en tot nu toe vind ik het allemaal niet tegenvallen. Even afwachten hoe de definitieve ontknoping is, maar ik heb er wat meer vertrouwen in dan bijvoorbeeld Episode IX, daar kan ik na TLJ echt geen greintje enthousiasme meer voor opbrengen. Voor de rest begrijp ik jullie kritiek op Disney en het iets te hoge hap-snap-gehalte van Star Wars momenteel. Iets meer exclusiviteit & kwaliteit zou de hobby ook ten goede komen.
 6. MiguelTegen

  Battlefront deel 2 in najaar 2017

  Groot liefhebber van cargo uit BF1, dus gister die jetpack cargo geprobeerd... Kon er nog niet heel enthousiast over worden.
 7. MiguelTegen

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Gister weer begonnen in de US. Vanmorgen de eerste twee nieuwe afleveringen gezien. Ik zal niets spoilen, maar die waren erg sterk. Het einde van Rebels is in ieder geval definitief ingeluid...
 8. MiguelTegen

  Westworld

  Oh gaaf. Tweede seizoen kijk ik echt naar uit!
 9. Toevallig ook geweest vandaag. Supercool, maar betrekkelijk klein; we waren er vrij vlot doorheen.
 10. MiguelTegen

  Je laatste Star Wars aanwinst

  Een Rogue One AT-ACT van Hasbro. On-ge-lo-fe-lijk geniaal ding.
 11. MiguelTegen

  Je laatste Star Wars aanwinst

  Net binnen uit de UK:
 12. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Je hebt net als alle andere kijkers 30 jaar uit het leven van Skywalker gemist. Wat je te zien hebt gekregen in TLJ is simpelweg wat de schrijver vindt waar je het maar mee moet doen. Dat moet toereikend genoeg zijn om het Grote Verhaal te kunnen volgen. Luke is in TLJ een depressieve, oude strandjutter die van zijn geloof is gevallen, het liefst dood wil (genoeg hoge kliffen daar waar je vanaf kunt springen) en in de veronderstelling is dat hij gefaald heeft. Wat flashbacks naar zijn gefaalde poging om zijn neefje te vermoorden. Wat opmerkingen over hoezeer hij teleurgesteld is in de jedi orde. En that's it. Wat hij verder allemaal na ROTJ heeft gedaan, is voor Rian Johnson's deel van het verhaal compleet irrelevant. Het is heel leuk om jullie theorieën hier te lezen, maar volgens mij maken jullie dezelfde 'fout' als na TFA: teveel en te diep ingaan op zaken waar je waarschijnlijk toch geen (fatsoenlijk) antwoord op gaat krijgen.
 13. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Maar goed, over plotholes gesproken: wie heeft nu die kaart naar Skywalker gemaakt en deels in R2 verstopt? Niemand wist waar Luke was, behalve Luke zelf. Lijkt me na TLJ overduidelijk dat hij die kaart niet zelf heeft gemaakt.
 14. MiguelTegen

  AliExpress

  Godver, die zijn gaaf!
 15. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Ik theoriseer helemaal niets, heb ik bij de vorige ook niet gedaan... Waar ik wel op hoop is: geslaagde payoffs van ingezette verhaal- en plotpunten. Ik laat het aan de creatieve geesten over om me te verrassen. Dat ging bij TLJ voor mijn gevoel totaal niet goed. Voor Episode IX wacht ik het gewoon weer af. Alleen met wat minder enthousiasme dit keer.
 16. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Vooralsnog hebben de ontwikkelingen in The Last Jedi er voor mij voor gezorgd dat The Force Awakens nu ook een mindere film is geworden. Die film bekijk ik nu dus heel anders. Vrijwel geen enkele belofte uit TFA wordt ingelost. Wat betreft de Jedi: ik heb me in de prequels mateloos geërgerd aan de verheven jedi die de wijsheid in pacht leken te hebben en als een stel zelfvoldane, arrogante aristocraten in hun ivoren torens de lakens uitdeelden en bepaalden wie waardig genoeg was om een lichtzwaard te bedienen. Walgelijk. Sidious had wat mij betreft halverwege Attack Of The Clones Order 66 al uit mogen vaardigen. Skywalker die dat in TLJ benoemt was een van de weinige juichmomenten in die film.
 17. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Dat artikel heb ik ook gelezen. Het klopt wel, al worden de preuqels niet geredeemed, maar op hun plek gezet. Dat vond ik een van de weinige geslaagde dingen aan TLJ wanneer Luke afrekent met de jedi en ze als een stel arrogante klootzakken wegzet die zo verheven waren dat ze niet eens doorhadden dat er onder hun neus iemand de macht overnam. Ik durf te wedden dat George Lucas het toch wat anders bedoelde toen hij de prequels maakte, maar dat moment in TLJ heb ik toch enorm van genoten.
 18. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Ja, Johnson maakte van Hux een domme clown waar geen enkel gevaar meer vanuit ging, misschien kan Abrams er een gevaarlijk, meedogenloos personage van maken in zijn versie van het verhaal. Ik denk dat het probleem is dat er op voorhand (voor zo ver ik begrijp) op grote lijnen geen echt verhaal voor deze trilogie en z'n personages was. En dat tot nu toe twee verschillende schrijvers er hun eigen invulling aan konden geven zonder echt rekening met elkaar te houden en met het Grote Geheel aangezien dat er dus niet was. Abrams kan het in theorie dus weer over een compleet andere boeg gooien en de 'creatieve' keuzes van Johnson weer van tafel vegen.
 19. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Lucas heeft wel genoeg kapot gemaakt en TLJ, de tegenvaller die het voor mij is, is toch nog altijd beter te pruimen dan de prequels. Dat zegt alleen denk ik meer over de kwaliteit van de prequels. Neemt niet weg dat ik best nieuwsgierig ben naar zijn oorspronkelijke pitch. Ik ben ook maar een mens.
 20. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Het verschil tussen de mening van de critici en de fans blijkt behoorlijk, afgaande op de Metacritic en Rotten Tomatoes-scores nu de film dan daadwerkelijk out in the open is. Blijkbaar hadden meer fans moeite met de film: https://screenrant.com/star-wars-last-jedi-critics-audience-divide/
 21. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Ik vind het ergens jammer dat de oude personages (Han in TFA, Luke in TLJ) op deze manier uitgefaseerd worden. Alsof er na ROTJ niemand echt een happy end gegund is. Han blijkt een treurige smokkelaar te zijn die wegloopt voor zijn verleden en uiteindelijk door zijn eigen zoon vermoord wordt, Luke is een gebroken, oude man die het liefst dood wil, Leia heeft haar zoon, haar man (vooruit, ex-man), haar republiek verloren... Ik hoop echt dat Lando ergens heerlijk van zijn pensioen zit te genieten. Nee, JJ Abrams startte de franchise opnieuw op met verder veel prachtige nieuwe personages waar genoeg geheimen & mysteries achter schuil leken te gaan die in de volgende films mooi uitgediept konden worden, dacht ik. Dat wordt naar mijn gevoel in TLJ bijna allemaal achteloos overboord gekieperd. Luke die nonchalant en ongeïnteresseerd zijn sabre weg gooit vind ik wat dat betreft het meest tekenend voor de hele film. De slotscene van TFA was wat mij betreft het meest gedenkwaardige moment van die film en dat werd hier volledig teniet gedaan voor een lacheffectje. De geheimzinnige supreme leader Snoke? Och, gewoon een plotdingetje voor Kylo Ren's ontwikkeling. Rey's afkomst? Simpel, stelletje nobodies zodat we kunnen stellen dat je geen Skywalker-bloed nodig hebt om de held uit te hangen. Ik ben niet teleurgesteld dat Rey geen Skywalker is , maar ik ben wel teleurgesteld over hoe mysteries die in de eerste film worden opgeworpen achteloos van tafel worden geveegd. En voor wat? Wat zijn we nu opgeschoten? Ben Solo is nu de supreme leader en vormt een soort onbedoeld komisch duo met general Hux? Niet ieder mysterie hoeft helemaal uitgediept te worden natuurlijk, dat gebeurde in eerdere films ook niet, maar men maakt zich er hier gemakkelijk vanaf vind ik, terwijl er andere onlogische vraagstukken open blijven (wie heeft die kaart naar Skywalker gemaakt bijvoorbeeld. Luke zelf duidelijk niet, zo bleek wel)? En wat houd je aan het einde van de rit over om uit te kijken naar deel IX? Na TFA kon ik niet wachten op episode 8. Nu kan het me eerlijk gezegd niet zoveel boeien. Mag ook best nog 3 of 4 jaar duren. Oh ja, wat betreft de rebellenvloot: Kylo Ren en 2 Tie Fighters decimeerden de restanten en bliezen de hangar met starfighters op. Daar ging geen dreiging meer van uit. In plaats van een zwerm fighters los te laten op de restanten, kiest de First Order er voor om ze laaaaaaangaaaaam te achtervolgen. Met een generaal als Hux aan het roer verbaast me dat eigenlijk ook niet zo. Daar gaat echt geen enkele dreiging van uit. Een soort karikatuur van een imperial officer die maar geen overwinning kan claimen. Onder zijn commando gingen een starkiller base, een dreadnought en het gigantische commandoschip van Snoke naar de haaien. En dan nog is het verzet nog steeds niet uitgeschakeld.
 22. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Nope, ben er vrij blanco in gegaan. Ik begrijp op mijn beurt eerlijk gezegd alle lof voor deze film niet. Ik heb verder geen haat voor deze film, vond 'm alleen op veel vlakken erg teleurstellend.
 23. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Of was het een Coca-Cola kerstreclame?
 24. MiguelTegen

  The Last Jedi reacties [Spoilers]

  Wel mooi dat Luke de jedi als arrogant bestempelde (klopt wat mij betreft volledig). En dat the force nu ook door kleuters met bezemsteeltjes gebruikt kan worden. Ik voorzie die magic broomsticks binnenkort in iedere Disney Store. 'Awaken the force in you with these exclusive broomsticks.'
×