Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Frans

Lid
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Frans

 1. Frans

  Speculaasjes

  Kan zijn dat ik de reacties op de teaser over het hoofd zie op deze site. Anders vind ik het wel opvallend dat er niet over gesproken wordt?! Er zitten wat leuke dingen in de teaser. Rey die een spectaculaire sprong maakt. Wrakstukken van de Death Star en de sinistere lach van Sidious. Op zich leuk. Maar als ik er over na ga denken en dat is iets wat ik niet helpen kan, dan maak ik me zorgen. Een Tie fighter die het opneemt tegen een mens, ik zie liever mens tegen mens. ( remember de massale aanval op Luke in TLJ? Ook daar was niets persoonlijks aan) Voor mij haalt dit het duel uit het duel. Degene die het schip bestuurd verstopt zich in een metalen constructie.Toont daarmee geen moed, maar eerder frustratie en lafheid. De Death Star, was deze niet in ontelbare stukken ontploft?! Waarom halen ze dit fossiel erbij? SW 1t/m 6 in zijn geheel niet perfect, maar voor mijn gevoel af. Laat me lekker dromen over wat er zou zijn gebuerd met de hoofdpersona. Waarom terug gaan naar een trilogie die door velen word gekoesterd als een stuk filmgeschiedenis die zijn gelijke niet kent. Kun je aan zo'n filmreeks nog iets toevoegen? Of is dit weer eens een stuk fanservice die inspeelt op het sentiment van de oudere fans? Maak eens iets nieuws! The rise of Skywalker. Gaan ze Luke in ere herstellen? Is Rey een Skywalker? Waarom halen ze de Skywalker familie er bij? Waarom scheppen ze geen eigen bloedlijn? Ik heb het idee dat Lucasfilm nog steeds geen idee heeft wat Star Wars inhoud. Misschien overdenk ik dit allemaal wel te veel. En moet ik de jeugd laten genieten van deze nieuwe aanpak.
 2. Waarschijnlijk thuis op de buis. Als het ooit op tv word uitgezonden.
 3. Frans

  Boeken

  Nog 100 pagina's te gaan. Wat een geweldig boek is dit! Wat je zegt, je zit in Anakins hoofd. Het voegt zoveel toe aan de film, en geeft zoveel meer karakter aan de personages. Ik ga er lekker langzaam door heen, wat ik altijd doe wanneer ik van een boek geniet.
 4. Frans

  Je laatste Star Wars aanwinst

  De Clone Wars serie geeft voor mij vooral karakter aan de Clones. Het introduceert een inmiddels gevestigd karakter aan de franchise, welke een grote fanbase heeft. Er zijn ook zeer boeiende storyarcs te bewonderen, welke je zelf mag ontdekken. De serie had voor mij korter gekund. Iets minder " wars" was ook goed geweest. Voor de rest wat mij betreft een top serie. Laat seizoen 6 niet liggen. Deze geeft een hele interessante kijk op order 66.
 5. Frans

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Een waardig einde voor deze serie! Ezra maakt voor de 2de keer de keus om dingen te laten voor wat ze zijn. Jammer van de herhaling, maar het geeft wel ontwikkeling aan dit karakter. Al met al toch een leuke serie.
 6. Frans

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Laatste 2 afleveringen gekeken. Ligt het aan mij of voelt het wat gehaast aan? Misschien komt het door de voorkennis die ik heb over het einde van deze reeks. Ik bedoel dat de serie gaat stoppen. De tempel was leuk, hetzij abstract. De redding van ... roept de vraag op waarom? Waar gaat dit karakter naar toe? Ik had een beetje een " het zal wel " gevoel. Hoe hebben jullie dit ervaren?
 7. Frans

  Clone Wars 2003 miniserie

  Wat mij betreft een blijvertje in mijn dvd collectie! De introductie van Grievous, Ventress en de ceremonie die Anakin tot jedi knight maakt. Het is even wennen wat betreft de tekenstijl, maar inhoudelijk voor mij althans een juweeltje. Begrijp niet dat dit onder legends valt.
 8. Frans

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Ik zou je zo graag ongelijk willen geven, geloof me. Maar ik ben bang dat je het bij het juiste eind hebt. Dat gevoel van wegwerpproduct, heb ik al een geruime tijd. Op zoek naar de krenten in de pap, merk ik dat ik de krenten niet vinden kan. Comics, novels, tradingcards, films. Ben dus nog in afwachting hoe Star Wars Rebels afloopt. Mss wordt het nog wat. Wat ik wel mooi vind is de statue van Darth Sidous uitgebracht door artfx, samen met de royal guards. Dat is dan toch een krentje.
 9. Frans

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Het wordt een beetje de nieuwe standaard. Bij gebrek aan creativiteit trekken we maar de stekker er uit. Op deze manier verdwijnt ook een stukje mysterie. Je hoeft je niet meer af te vragen; wat is er van ...... terecht gekomen.
 10. Wat mooi om te zien dat een die hard fan , zoals ik jou zie Dennis, zich bekeerd tot legends en niet de krap die Disney uitbrengt blindelings volgt.
 11. Frans

  Star Wars EU boeken

  Leuk om te lezen dat legends verhalen onder de aandacht worden gebracht. Ik ben wel benieuwd wat jullie van de verhalen vinden en zal aandachtig meelezen. Ik ken deze verhalen nog niet en heb nog een bulk wat ik zelf wil lezen, als ik het minder druk heb.
 12. Ik ben niet helemaal zeker of we daar gen antwoord op krijgen. Ik meen ergens te hebben opgepikt dat er tussen ROTJ en TFA op dit moment niets mag worden geschreven. Zouden er plannen klaar liggen voor deze periode? En diep ingaan op de materie; dat is toch een groot deel van de fun
 13. Ja de Luke uit TLJ vind ik wat lastiger om te begrijpen dan de klassieke Luke. Voornamelijk, omdat ik me verbaas over de schijnbare plotselinge omkeer van Luke. Wellicht dat het helemaal niet zo plotseling is gegaan, maar in TLJ is het proces van Luke niet aan de orde gekomen. Wat ik bedoel is, hoe veranderd hij van een leraar met een optimistische instelling naar een man die bang is voor wat misschien komen gaat. Wat is er gebeurt met zijn vertrouwen?
 14. Wat bedoeld hij dan met " niet bang genoeg" ? Toen hij met het lichtzwaard boven een slapende Ben Solo stond, maakte hij op mij toch wel een angstige indruk. En was het niet angst wat hem motiveerde om Ben in zijn slaap om te brengen of het althans te overwegen?
 15. Luke zegt dat hij de " raw strenght" eerder heeft gezien. Toen was hij niet bang genoeg. Nu hij het bij Rey ziet is hij wel bang. Mijn vraag is, bij wie heeft hij het de eerste keer gezien?
 16. Andere vraag. Voor wiens RAW power was Luke bang? Hij was duidelijk wel onder de indruk van Kylo, dus over wie heeft hij het?
 17. Ik denk dat JJ Abrams de kaart heeft gemaakt.
 18. Voelde de jedi zich idd verheven? Dat ze Sidious niet door hadden heb ik altijd toegeschreven aan zijn genialiteit en vaardigheid om zich te verbergen. Er waren inderdaad conflicten onderling en verraad. Maar is dat niet de dikke rode draad die Lucas in de saga heeft gelegd, de mogelijkheid om zelf te kiezen? En zeg nou zelf, wie van deze generatie jedi heeft ooit een Sith in levende lijve gezien. Ik denk eerder dat ze er geen raad mee wisten. Dat ze werden opgeslokt door de Clone Wars waar ze een rol in kregen opgedrongen dienhun steeds verder van het jedi pad deed afdwalen. Mijns inziens alweer een briljante zet van Sidious. Dat Luke de jedi omschrijft als arrogant enz roept bij mij vragen op. Waar haalt Luke deze wijsheid vandaan? Heeft hij de jedi soms mee gemaakt? Er zijn genoeg jedi die de purge hebben overleefd. Vonden die dat ook? Heeft hij daar contact mee gehad? Nee, ik zie Sidious liever als briljant en de jedi als overvraagd en gemanipuleerd tot op het bot.
 19. Chewbacca had wat mij betreft net zoals in TFA sterker neer gezet kunnen worden. En dan bedoel ik geen overbodige acties om screentime te vullen. Chewbacca heeft meer diepgang dan in de films word getoond. En emotie,omdat zijn kameraad is vermoord, is dat out of character? Op zich beperkt Snoke zich tot de uitvoering ipv de motivatie van Kylo te zien. Voor een karakter dat sterker moet voorstellen dan Sidious en Vader samen, vind ik dat opmerkelijk. Het acteerwerk in deze film vind ik idd uitstekend gedaan. Iets heel anders: zou Rey een clone kunnen zijn. In de grot op het eiland, vraagt ze naar haar ouders, maar ziet alleen zichzelf. Of waren het andere clones die ze zag? Mss wat vergezocht.
 20. Een leuke fotocollage met als thema Star Wars. Amusant om naar te kijken voor een tiener. Als je opgegroeid bent met Star Wars, onder beheer van George Lucas, verwacht je meer. Eens grote helden, worden nu verkleind tot bijrollen, kijk naar Chewbecca en R2D2. Er is nog nauwelijks interactie met deze 2 super karakters waar ik mee ben opgegroeid. Is Chewbecca verdrietig? Voelt die überhaupt iets over het verlies van Han Solo? En dan Yoda, die het heeft over paigeturners. WTF zeg je me nu. Zo out of caracter. Achteraf kun je zeggen dat Yoda wel in de film voorkomt. Hier en daar wat plaatjes uit de oude soundtrack doos. Een paar scenes uit A New Hope erbij. Al met al een leuke collage om naar te kijken. Phasma die voor de2de keer dienst doet als wegwerp karakter. Verslagen door Finn. Wat een grap! Finn was toch die jongen van de schoonmaakploeg. Maar knokken dat die kan. Snoke opgeruimd staat netjes. Op de helft van de film ongeveer word die gewoon met een truc weg gevaagd. Hij heeft het niet eens door. Zijn aandacht en focus was verdomme gericht op Kylo! Huh? De grappen vond ik wel leuk. Zeker voor een film waar ik niet langer serieus kan naar kijken. Snoke die het masker van Kylo belachelijk maakt vond ik wel goed. En Poe die net doet alsof die geen verbinding heeft. Leia die door de ruimte vliegt vond ik ook een goeie grap. En Kylo die besluit om Luke met alles wat hij heeft weg te blazen vond ik hilarisch. Echt het kenmerk van een leider. Echt iets wat een Held, of beter gezegd, antiheld zou doen. Fantastisch hoe Disney helpt om mijn geliefde franchise te verzieken. Ik ben het eens met Mark Hammil als hij zegt dat ze George Lucas erbij hadden moeten betrekken. Ik laat het hierbij voor nu.
 21. Frans

  Boeken

  Hoi Dennis, dit lijkt me idd fantastisch. Hoe kun je dit nog toppen? Gefeliciteerd!
 22. Frans

  Star Wars Rebels seizoen 4

  De eerste 5 afleveringen zouden lopende arcs afronden. Vanaf aflevering 6 gaat de serie verder met het verhaal van Ezra. Ben daar wel benieuwd naar, hoe deze knaap onder leiding van Kanan zich verder ontwikkeld.
 23. Frans

  Star Wars Rebels seizoen 4

  Tijdens episode 2 moest ik steeds denken aan Rogue One. De verwijzing naar Palpatine had voor mij niet gehoeven en kwam ongeloofwaardig over. Op zich verder vermakelijk als je in gedachten houd dat de serie is gericht op een jonger publiek.
×