Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Frans

Lid
 • Content Count

  170
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Posts posted by Frans


 1. Kan zijn dat ik de reacties op de teaser over het hoofd zie op deze site. Anders vind ik het wel opvallend dat er niet over gesproken wordt?! 

  Er zitten wat leuke dingen in de teaser. Rey die een spectaculaire sprong maakt. Wrakstukken van de Death Star en de sinistere lach van Sidious. Op zich leuk. Maar als ik er over na ga denken en dat is iets wat ik niet helpen kan, dan maak ik me zorgen. Een Tie fighter die het opneemt tegen een mens, ik zie liever mens tegen mens. ( remember de massale aanval op Luke in TLJ? Ook daar was niets persoonlijks aan) Voor mij haalt dit het duel uit het duel. Degene die het schip bestuurd verstopt zich in een metalen constructie.Toont daarmee geen moed, maar eerder frustratie en lafheid. 

  De Death Star, was deze niet in ontelbare stukken ontploft?! Waarom halen ze dit fossiel erbij? SW 1t/m 6 in zijn geheel niet perfect, maar voor mijn gevoel af. Laat me lekker dromen over wat er zou zijn gebuerd met de hoofdpersona. Waarom terug gaan naar een trilogie die door velen word gekoesterd als een stuk filmgeschiedenis die zijn gelijke niet kent. Kun je aan zo'n filmreeks nog iets toevoegen? Of is dit weer eens een stuk fanservice die inspeelt op het sentiment van de oudere fans? 

  Maak eens iets nieuws! The rise of Skywalker. Gaan ze Luke in ere herstellen? Is Rey een Skywalker? Waarom halen ze de Skywalker familie er bij? Waarom scheppen ze geen eigen bloedlijn? Ik heb het idee dat Lucasfilm nog steeds geen idee heeft wat Star Wars inhoud. 

  Misschien overdenk ik dit allemaal wel te veel. En moet ik de jeugd laten genieten van deze nieuwe aanpak. 

   

   

  • Like 1

 2. Op 15-9-2015 at 13:11 zei BoxerlessBossk:

  Revenge of the Sith novelisatie: de omzwaai van Anakin naar de duistere kant heb ik in de films altijd een beetje abrupt gevonden. In het boek zit je in Anakins hoofd, en zie je zijn val een stuk geleidelijker. Zo wordt hij echt een driedimensionaal personage ipv een verwende tiener die niet krijgt wat ie wil.

  Nog 100 pagina's te gaan. Wat een geweldig boek is dit! Wat je zegt, je zit in Anakins hoofd. Het voegt zoveel toe aan de film, en geeft zoveel meer karakter aan de personages. Ik ga er lekker langzaam door heen, wat ik altijd doe wanneer ik van een boek geniet. 


 3. 20 uur geleden zei Marko:

  ja weet ik maar even afwachten of ik het echt leuk vind, met andere woorden of ik uberhaupt wel tot seizoen 6 kom.

  De Clone Wars serie geeft voor mij vooral karakter aan de Clones. Het introduceert een inmiddels gevestigd karakter aan de franchise, welke een grote fanbase heeft. Er zijn ook zeer boeiende storyarcs te bewonderen, welke je zelf mag ontdekken. 

  De serie had voor mij korter gekund. Iets minder " wars"  was ook goed geweest. Voor de rest wat mij betreft een top serie. Laat seizoen 6 niet liggen. Deze geeft een hele interessante kijk op order 66. 


 4. Een waardig einde  voor deze serie! Ezra maakt voor de 2de keer de keus om dingen te laten voor wat ze zijn. Jammer van de herhaling, maar het geeft wel ontwikkeling aan dit karakter. Al met al toch een leuke serie. 

  Spoiler

  De emperor besluit om Ezra te doden door rode ridders in te zetten. Had hij hetzelfde niet kunnen bereiken door het zelf te doen op afstand. Dat schijn toch te kunnen tegenwoordig. Of kan Palpatine dat nog niet? Verrassend ook dat Ahsoka nog in beeld komt. Zouden er plannen liggen om haar karakter te gebruiken tussen 6 en 7 in?!

   

   

   


 5. Laatste 2 afleveringen gekeken. Ligt het aan mij of voelt het wat gehaast aan? Misschien komt het door de voorkennis die ik heb over het einde van deze reeks. Ik bedoel dat de serie gaat stoppen. De tempel was leuk, hetzij abstract. De redding van ... roept de vraag op waarom? Waar gaat dit karakter naar toe? Ik had een beetje een " het zal wel " gevoel. Hoe hebben jullie dit ervaren? 


 6. 11 minuten geleden zei Dennis:

  ... als je met zoveel zaken (SW TV serie, SW animatieserie, Solo film, Episode IX, Rian Johnsons nieuwe trilogie en die andere trilogie van die GoT lui) bezig bent vind ik het niet gek dat de creativiteit op raakt.

  Het wordt een wegwerpproduct ipv iets unieks van hoge kwaliteit.

  Ik zou je zo graag ongelijk willen geven, geloof me. Maar ik ben bang dat je het bij het juiste eind hebt. Dat gevoel van wegwerpproduct, heb ik al een geruime tijd. Op zoek naar de krenten in de pap, merk ik dat ik de krenten niet vinden kan. Comics, novels, tradingcards, films. Ben dus nog in afwachting hoe Star Wars Rebels afloopt. Mss wordt het nog wat. 

  Wat ik wel mooi vind is de statue van Darth Sidous uitgebracht door artfx, samen met de royal guards. Dat is dan toch een krentje.


 7. 10 uur geleden zei MiguelTegen:

  Gister weer begonnen in de US. Vanmorgen de eerste twee nieuwe afleveringen gezien. Ik zal niets spoilen, maar die waren erg sterk. Het einde van Rebels is in ieder geval definitief ingeluid... :( 

  Vandaag ook de nieuwe afleveringen gezien. Mooie karakterontwikkeling. Goeie actie, muziek en verhaallijn. Ik heb genoten! 

   


 8. 44 minuten geleden zei Marko:

  Ik lees niet aandachtig geloof ik, was dat Lukes Xwing? Ik ben bij Leia beland in haar luxe vetrekken op Coruscant.

  Zullen we dit topic verplaatsen naar de boeken ;) wel leuk om van gedachten te wisselen over het verhaal

  Leuk om te lezen dat legends verhalen onder de aandacht worden gebracht. Ik ben wel benieuwd wat jullie van de verhalen vinden en zal aandachtig meelezen. Ik ken deze verhalen nog niet en heb nog een bulk wat ik zelf wil lezen, als ik het minder druk heb. 


 9. 13 minuten geleden zei MiguelTegen:

  Het is heel leuk om jullie theorieën hier te lezen, maar volgens mij maken jullie dezelfde 'fout' als na TFA: teveel en te diep ingaan op zaken waar je waarschijnlijk toch geen (fatsoenlijk) antwoord op gaat krijgen

  Ik ben niet helemaal zeker of we daar gen antwoord op krijgen. Ik meen ergens te hebben opgepikt dat er tussen ROTJ en TFA op dit moment niets mag worden geschreven. Zouden er plannen klaar liggen voor deze periode?

  En diep ingaan op de materie; dat is toch een groot deel van de fun :D


 10. 2 uur geleden zei RoyVisser:

  Hmm, ik denk niet dat je dat stuk helemaal lekker gevolgd hebt Frans, want erg veel ruimte voor andere interpretatie was er niet?

   

  Hij was toen niet bang genoeg in de vorm van dat hij niet het gevaar er van in zag om Ben Solo verder op te leiden, tot het punt waar hij de dark side temptation van Ben voelt en er dus wel bang van werd en zijn twijfel moment had boven een slapende Ben Solo.

  Ja de Luke uit TLJ vind ik wat lastiger om te begrijpen dan de klassieke Luke. Voornamelijk, omdat ik me verbaas over de schijnbare plotselinge omkeer van Luke. Wellicht dat het helemaal niet zo plotseling is gegaan, maar in TLJ is het proces van Luke niet aan de orde gekomen. Wat ik bedoel is, hoe veranderd hij van een leraar met een optimistische instelling naar een man die bang is voor wat misschien komen gaat. Wat is er gebeurt met zijn vertrouwen? 


 11. 1 uur geleden zei MiguelTegen:

  Dat artikel heb ik ook gelezen. Het klopt wel, al worden de preuqels niet geredeemed, maar op hun plek gezet. Dat vond ik een van de weinige geslaagde dingen aan TLJ wanneer Luke afrekent met de jedi en ze als een stel arrogante klootzakken wegzet die zo verheven waren dat ze niet eens doorhadden dat er onder hun neus iemand de macht overnam. Ik durf te wedden dat George Lucas het toch wat anders bedoelde toen hij de prequels maakte, maar dat moment in TLJ heb ik toch enorm van genoten.

  Voelde de jedi  zich idd verheven? Dat ze  Sidious niet door hadden heb ik altijd toegeschreven aan zijn genialiteit en vaardigheid om zich te verbergen. Er waren inderdaad conflicten onderling en verraad. Maar is dat niet de dikke rode draad die Lucas in de saga heeft gelegd, de mogelijkheid om zelf te kiezen? En zeg nou zelf, wie van deze generatie jedi heeft ooit een Sith in levende lijve gezien. Ik denk eerder dat ze er geen raad mee wisten. Dat ze werden opgeslokt door de Clone Wars waar ze een rol in kregen opgedrongen dienhun steeds verder van het jedi pad deed afdwalen. Mijns inziens alweer een briljante zet van Sidious. 

  Dat Luke de jedi omschrijft als arrogant enz roept bij mij vragen op. Waar haalt Luke deze wijsheid vandaan? Heeft hij de jedi soms mee gemaakt? Er zijn genoeg jedi die de purge hebben overleefd. Vonden die dat ook? Heeft hij daar contact mee gehad?

  Nee, ik zie Sidious liever als briljant en de jedi als overvraagd en gemanipuleerd tot op het bot. 


 12. 56 minuten geleden zei RoyVisser:

  Chewbacca had voor mijn gevoel precies de juiste screentime, deur openschoppen en het vliegen met de Falcon op het laatst waren geniaal. Ik had hem eerlijk gezegd niet andere dingen willen zien doen, je moet niet characters dingen laten doen omdat ze geliefd zijn, en al helemaal niet uit hun oorspronkelijke character, dan haal je nog veel meer woede van OT enthusiastelingen op je ;) 

  Chewbacca had wat mij betreft net zoals in TFA sterker neer gezet kunnen worden. En dan bedoel ik geen overbodige acties om screentime te vullen. Chewbacca heeft meer diepgang dan in de films word getoond. En emotie,omdat zijn kameraad is vermoord, is dat out of character? 

   

  1 uur geleden zei RoyVisser:

  Kylo Ren maakt exact de bewegingen die Snoke "ziet" echter doet hij fysiek precies hetzelfde als met the force, ik vond het wel tof gedaan en zeker nadat Andy Serkis had gezegd dat Snoke krachtiger was als The Emperor en Vader samen, vond ik het wel een mooi eind. Backgroundstory krijgen we nog wel in een andere vorm, maar ik hunker er niet meer naar.

  Op zich beperkt Snoke zich tot de uitvoering ipv de motivatie van Kylo te zien. Voor een karakter dat sterker moet voorstellen dan Sidious en Vader samen, vind ik dat opmerkelijk. 

  Het acteerwerk in deze film vind ik idd uitstekend gedaan. 

  Iets heel anders: zou Rey een clone kunnen zijn. In de grot op het eiland, vraagt ze naar haar ouders, maar ziet alleen zichzelf. Of waren het andere clones die ze zag? Mss wat vergezocht. 


 13. Een leuke fotocollage met als thema Star Wars. Amusant om naar te kijken voor een tiener. Als je opgegroeid bent met Star Wars, onder beheer van George Lucas, verwacht je meer.
  Eens grote helden, worden nu verkleind tot bijrollen, kijk naar Chewbecca  en R2D2. Er is nog nauwelijks interactie  met deze 2 super karakters waar ik mee ben opgegroeid. Is Chewbecca verdrietig? Voelt die überhaupt iets over het verlies van Han Solo?  En dan Yoda, die het heeft over paigeturners. WTF zeg je me nu. Zo out of caracter. Achteraf kun je zeggen dat Yoda wel in de film voorkomt. Hier en daar wat plaatjes uit de oude soundtrack doos. Een paar scenes uit A New Hope erbij. Al met al een leuke collage om naar te kijken. 
  Phasma die voor de2de keer dienst doet als wegwerp karakter. Verslagen door Finn. Wat een grap! Finn was toch die jongen van de schoonmaakploeg. Maar knokken dat die kan. Snoke opgeruimd staat netjes. Op de helft van de film ongeveer word die gewoon met een truc weg gevaagd. Hij heeft het niet eens door. Zijn aandacht en focus was verdomme gericht op Kylo! Huh? 
  De grappen vond ik wel leuk. Zeker voor een film waar ik niet langer serieus kan naar kijken. Snoke die het masker van Kylo belachelijk maakt vond ik wel goed. En Poe die net doet alsof die geen verbinding heeft. Leia die door de ruimte vliegt vond ik ook een goeie grap. En Kylo die besluit om Luke met alles wat hij heeft weg te blazen vond ik hilarisch. Echt het kenmerk van een leider. Echt iets wat een Held, of beter gezegd, antiheld zou doen. Fantastisch hoe Disney helpt om mijn geliefde franchise te verzieken. 
  Ik ben het eens met Mark Hammil als hij zegt dat ze George Lucas erbij hadden moeten betrekken. 
  Ik laat het hierbij voor nu. 

   


 14. Tijdens episode 2 moest ik steeds denken aan Rogue One. 

  Spoiler

  Een wapen, gemaakt door iemand die er vervolgens afstand van doet.

  Een klein groepje wat er op uit gaat om het wapen te vernietigen.

  De maker van het wapen is nodig om het verder te ontwikkelen.

  De maker, saboteert de boel. 

   

  De verwijzing naar Palpatine had voor mij niet gehoeven en kwam ongeloofwaardig over. Op zich verder vermakelijk als je in gedachten houd dat de serie is gericht op een jonger publiek. 

×