Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

TK1972

Lid
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

1 Follower

About TK1972

 • Rank
  Initiate

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Interessante gedachten. Dat Rey daar in training gaat lijkt inderdaad voor de hand te liggen. Misschien wordt hij daarom ook meer een Yoda en blijft hij daar als kluizenaar wonen, om niet nog een keer hetzelfde drama te moeten meemaken. Of veroorzaken? Op die manier kunnen ze hem laten leven in het verhaal en toch verder gaan met Rey. Hij blijft dan wel beschikbaar voor nieuwe lijnen. De omhelzing van Leia en Rey had ik nog niet zo bekeken. Niet aan gedacht dat het ook de eerste scene in de film is dat Leia en Rey elkaar zien. Daar zou inderdaad meer achter kunnen zitten.
 2. Ik ben benieuwd of Luke nu ook een Obi-Wan einde gaat krijgen in VIII om zo ruimte te maken voor de nieuwe jonge Jedi, zodat Rey in IX de boel kan redden. Of Luke moet zodanig aangeslagen zijn dat ie niet meer in staat is om te helpen. Ik zie hem in ieder geval niet meer optreden als de Jedi die de boel gaat redden. Misschien maar beter ook voor de galaxy. De force is strong in de Skywalkers, maar ze ontsporen ook net zo makkelijk.
 3. Ik zat er vanaf het begin ook helemaal in, het was voorbij voordat ik er erg in had. Zo'n gevoel heb ik bij de prequels zeker niet gehad. De kwaliteit van de film is hoog, helemaal mee eens. Nog 3 jaar, damn. Hopelijk laten ze daarna wel ruimte voor meer, dit mag voorlopig niet meer stoppen.
 4. TK1972

  Favoriete shot of scene?

  De stormtroopers in het begin. Die vond ik zo bad-ass, OMG. Niet meer die onhandige jongens uit de OT. Geweldige opening. Duel in de sneeuw was ook erg mooi, de lightsaber kleuren zien er zo geweldig uit op deze manier.
 5. Je leest toch wel heel uiteenlopende reacties op diverse sites. De een vind het helemaal geweldig, de ander totaal niks. Het is nu nog vooral een emotionele beoordeling in plaats van een rationele. Ik snap wel dat mensen teleurgesteld zijn in het verhaal, origineel is het niet. Maar ook al is het weer ANH met een vleugje ESB, die vind ik goed dus daarom deze ook weer . Op imdb geven mensen ook een 1 om die reden. Erg overdreven, maar zoals gezegd emotie. Ik verheug me echt op de 2e kijkronde (vrijdag), nu wat meer tijd om op de details te letten. Deze keer alleen, vorige keer met een vriendin. Zij is geen grote fan maar vond de film ook erg goed. Het was best wel een "wiener fest", niet veel vrouwen in de zaal. Deze keer ook goed kijken naar de Luke lightsaber. Ik meende in een shot de letters G R A F (van Graflex) op de klemband te herkennen. Het merk van de flitser die gebruikt is om de lightsaber van te maken. De prop makers schijnen een aantal originele graflex te hebben gekocht voor de film. De lightsaber is toch net weer wat anders dan de ESB versie, wonderlijk dat ze een prop nooit hetzelfde kunnen maken. Ze moeten onderhand toch weten dat ieder frame wordt geanalyseerd.
 6. Ik ben voor ! Misschien wordt in de volgende delen meer duidelijk, hopelijk hoef ik daar geen boeken voor te gaan lezen. Er zijn inderdaad genoeg vragen nu.
 7. Klopt inderdaad. Maar voor de rest heb ik ook weinig "last" gehad van de 3D, terwijl ik me met steeds meer films juist begon te ergeren aan de 3D. Constant blurry gevoel, kleuren zijn donker, een kijkdoos gevoel, en de 3D effecten puur voor de 3D die niets toevoegen aan de film. Ik geloof dat de dichtsbijzijnde 2D versie van Star Wars in Ede is voor mij. Misschien toch ook nog maar zien.
 8. http://www.standard.co.uk/showbiz/celebrity-news/star-wars-producer-kathleen-kennedy-confirms-that-entire-cast-will-return-for-eighth-film-a3139911.html Volgens dit artikel keert de hele cast terug in episode 8, ook Han kennelijk? Misschien in de vorm van flashbacks of zo. Ik hoop in ieder geval niet dat Luke in de eerste scene van die rots af springt . Zo kom je wel van je oude cast af zeg.
 9. Openingshot van de star destroyer was ook geweldig ja. Mooi gedaan. Ik moet de film nog wel een aantal keer zien voordat ik hier een objectief oordeel over kan geven. Nu is alles nog geweldig . Maar goed, hier toch wat eerste opmerkingen. Kylo Ren vond ik geweldig. Zijn stem vond ik indrukwekkend, beter dan die van Darth Vader. De humor elemnten waren goed en niet overdreven. Het is wel een echte fan film geworden denk ik, benieuwd wat iemand die niet helemaal into Star Wars is er van vind. Er zijn nog genoeg dingen onduidelijk, maar dat was in ANH ook al het geval. Je valt midden in een onbekende wereld en verhaal. Je snapt de strijd tussen het goed en het kwaad, maar je kent de achtergrond van de karakters niet. Phasma viel tegen na alle pre move hype. Beperkte rol en gaf zich makkelijk gewonnen en verraadde de boel. Rey was wel erg snel self learning wat betreft de force. Misschien komt daar nog een betere uitleg voor, maar ze was te snel gewaagd aan Kylo Ren die wel een flinke training heeft gehad. Oke, geen Death Star nu maar een Death Planet. Straks met Rogue One ook weer. Er mag wel eens wat anders worden verzonnen voor een Star Wars film. Het had anders net zo goed de Death Star serie kunnen heten. Luke's aandeel was erg beperkt, nu ook duidelijk waarom hij in de trailers vrijwel niet aanwezig was. Han, tja. Je ziet het aankomen op de brug. Dan toch even de hoop dat Kylo inderdaad overstag gaat. Scene is wel goed gedaan. Gelukkig was ik meer een Luke type vroeger .
 10. Zo, vandaag eindelijk de film gezien. De volgende keer toch maar wat eerder reserveren, de afgelopen 2 dagen er iets te sterk naar verlangt. Wat een geweldige film is dit zeg, dit is Star Wars. Ben nog steeds vol van alles, dus daar ga ik nog even niet op in. Kan Disney ook niet de prequels als niet-canon bestempelen en Abrams iets nieuws laten maken? Van mag ie. Hopelijk heeft ome George ook gezien hoe je ook alweer Star Wars films maakt. De IMAX 3D ervaring vond ik geweldig. We hebben nu net een nieuwe Pathe in Arnhem, nu voor het eerst geweest. Tijdens de voorfilmpjes dacht ik nog dit is echt te groot en ik had op de achterste rij moeten zitten (zat in het midden). Maar tijdens de film heb je echt het gevoel dat je er in zit. De ondertiteling moet je maar negeren, want die afstand is te groot en de tijd te kort om die te lezen. Heeft iedereen ook het puntje van de star destroyer willen aanraken? Kan niet wachten tot eerste kerstdag, dan de 2e ronde!
 11. TK1972

  SWC signing in

  Ook? Nog meer forums dan? Op replica gebied kunnen de gemoederen nog al eens hoog oplopen ja. Vooral ego's willen nog wel eens wat verpesten. Ik merk het ook al met de nieuwe Anovos kostuums. Daar is ook al de nodige comotie omheen zoals op whitearmor.net. Zo, dus je wacht nog steeds op je verjaardagskado. Het is wel vrij ernstig tegenwoordig met veel replica aanbieders, meer dan een jaar uitlopen is geen uitzondering meer. Ik lees over RS props wel vaak reacties dat ze bij het bestellen vlot reageren op berichten, maar daarna eigenlijk niet meer. Misschien nemen ze wat teveel hooi op hun vork.
 12. Sow, 14 keer in 47 uur. Niet normaal. Gefeliciteerd met je prestatie! Hopelijk was de film nog steeds goed de 14e keer. En nu, welterusten!
 13. TK1972

  SWC signing in

  Google gaf al gelijk resultaat, The Prop Den is van jou dus? Ben er wel eens geweest volgens mij. In mijn verzamel periode voornamelijk actief geweest op Rebelscum en veel gelezen op The RPF. Dit was al weer een aantal jaren geleden. Nu met de nieuwe film weer meer aan het lezen daar. Heb ook de RS biker scout helm een aantal weken geleden besteld.
 14. TK1972

  Favoriete kostuums

  Het is nu vooral wachten op bruine dozen, zal nog wel ff duren denk ik. Er zijn wel veel mensen die het Anovos kostuum hebben gekocht, dus genoeg referentie materiaal. Anderen zullen het wel eerder krijgen, dus kan ik eerst ff afkijken hoe ze het doen. Heb al wel diverse how to videos gevonden. Voor de 501st zou ik inderdaad ook eerst beginnen met een bekend en erkend kostuum. Als je eenmaal binnen bent is het denk ik ook makkelijker om wat anders er bij te proberen. Waarschijnlijk heb je dan ook weer nieuwe contacten of bronnen op dat gebied. Ik heb SWTOR nooit gespeeld, ik ben ook niet zo erg geinteresseerd in de EU wereld. Voor mij zijn het hoofdzakelijk de films. Wel mooi als je met een eigen kostuum kunt komen, heb je in ieder geval wel iets origineels. En dan ook nog met je eigen lightsaber ontwerp.
 15. TK1972

  Favoriete kostuums

  Voor het algemene publiek zijn de minder bekende karakters natuurlijk een stuk moeilijker. Dan moet je weer gaan uitleggen wie je voorstelt. Je ziet meestal wel dat ze de bekende figuren vragen voor events en dergelijke. Dutch Garrison heeft wel een Mara Jade zag ik. En een Starkiller met bijbehorende Juno Eclipse. Voordeel is wel dat er minder details van het kostuum bekend zijn in vergelijking met de films waar ze ieder frame gaan analyseren. Geeft wel iets meer speelruimte.
×