Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Ramon

Admin
 • Content Count

  490
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Ramon last won the day on September 27 2018

Ramon had the most liked content!

Community Reputation

58 Excellent

6 Followers

About Ramon

 • Rank
  Administrator van StarWarsAwakens.nl
 • Birthday 03/29/1990

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ramon

  Hello

  Hi Helen and Mark, Welcome. Would love to see some pics of your cosplay!
 2. Blijkbaar niet? Al zou ik je aanraden om dezelfde vraag in onze Facebookgroep te stellen, daar zijn meer actieve leden dan hier.
 3. Hoi Anna, ik heb zelf nooit een Xbox gehad (de games van de PS4 spreken mij persoonlijk meer aan), maar in grote lijnen zijn de consoles hetzelfde. Het grootste verschil is imo dat de Xbox One wél 4K Blu-rays kan afspelen en de PS4 kan dit niet. Geen idee wat voor tv je thuis hebt staan, maar dit kan een overweging zijn? Van zowel de PS4 als de Xbox One is een krachtigere variant op de markt die de capaciteiten van moderne 4K televisies kan benutten, maar er zijn ook goedkopere varianten die in combinatie met leuke kortingen en acties zeker het overwegen waard zijn. Aan de games die je noemt begrijp ik dat je kids relatief jong zijn? Als je de console echt voor hen koopt, zou ik deze generatie consoles niet de sterkere consoles aanschaffen (Xbox One X en PS4 Pro). De verwachting is dat beiden binnen 2 jaar worden opgevolgd door de nieuwe Xbox en de PS5. Mocht je een Xbox One in huis gaan halen, raad ik je ten zeerste aan om voor de Xbox One S te gaan en niet de reguliere Xbox One. De S-variant is in alle opzichten beter: hij is kleiner, wordt minder warm, minder stroomverbruik en je hebt bovendien geen apart voedingsblok aan de buitenkant hangen (die zit bij de S-variant netjes in de console verwerkt). De Xbox One S kan verder alles wat de regulier Xbox One kan. Een knap staaltje techniek van Microsoft! Hij is bovendien momenteel gunstig geprijsd (klik!). Met name de bundel met een extra controller zou ik ten zeerste aanraden (2 ipv 1 controller) voor 195 EUR. Dat lijkt mij de betere keus, aangezien je die tweede controller toch gaat willen kopen. Ik zie ook een bundel voor 189 EUR met Fortnite, maar dat is een game die kan tegenvallen/saai kan worden. Afhankelijk van de interesses van je kids zijn dit beiden goede deals imo.
 4. Volgens mij is niemand hier geweest.. Misschien @the Prosheshy?
 5. Ook ik zou never nooit iets wegdoen omwille van mijn relatie eerlijk gezegd. Een gesprek voeren over wat op welke manier in/uit het zicht wordt gezet is prima, maar alles wordt netjes bewaard idd. Maar misschien begrijpen we @icarus verkeerd?
 6. Ramon

  Star Wars Suites

  @the Prosheshy Naar welke voorstelling op 10 november ga je? Dat is de enige dag dat ze zowel een middag als avondvoorstelling doen. Ik ga naar de middagvoorstelling (15:00) met m'n vriendin (had liever naar de avondvoorstelling gewild, maar dat was een probleem met oppas regelen). Hopelijk tot dan?
 7. Ik woon nog niet samen met mijn vriendin, dat scheelt al wat. Ik ben wel stiekem al bezig aan mijn eigen verzameling (met de nadruk op de OT) en hoewel zij niet snapt wat ik interessant vind aan die collectibles vindt ze het volgens mij wel leuk om te zien dat ik er veel waarde aan hecht en plezier aan beleef. Discussies hebben we er dan ook (nog) niet over, al kan ik het onbegrip soms wel van haar gezicht aflezen als ze hoort hoeveel sommige dingen hebben gekost. Ik denk wel dat het iets anders zou liggen als we samen zouden wonen (als in: meer kritiek op dergelijke uitgaven), maar voor mij is het dan ook belangrijk dat ik iig 1 ruimte in het (toekomstige) huis heb waar ik wat dit betreft m'n ei in kwijt kan en dat is bij haar ook al bekend. Net als Dennis voel ik niet de behoefte om m'n woonkamer met Star Wars te vullen, al kan ik daar in mijn huidige startersappartement niet echt omheen. 😁
 8. Helaas nooit gespeeld @Lantern! Is er nog steeds een actieve playerbase op de zelf onderhouden servers?
 9. Weet niet wat je als onmogelijk ziet? Het ziet er natuurlijk niet precies uit als een AAA-film. Zie het meer als 'een ode aan' dan 'een imitatie van' of iets dat poogt hetzelfde te doen en dan kom je al gauw verder in het genieten van fanfilms. Er zijn al best aardige fanfilms reeds verschenen overigens!
 10. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat je zo naar fanfilms zou moeten kijken. Los van het feit dat fanfilms over het algemeen vele malen korter duren (in dit geval ongeveer 18 minuten en dat is dan nog vrij lang) om - zoals je zelf al zegt - het enigszins te kunnen laten lijken op iets dat honderden miljoenen kost. Vergeet niet dat een groot deel van die honderden miljoenen in salaris voor cast- en crewleden zit, naast marketing. Bij dit soort fanfilms doen cast en crew het vaak voor nop en een marketingbudget is er ook niet. Je zult je verbazen hoe ver je kunt komen met een (betaalbare!) camera, de juiste software, vrijwilligers en in het bijzonder mensen die verstand hebben van visuele effecten en authentieke props. Uiteindelijk zijn dat de dingen die de film 'echt' laten aanvoelen, zeker in zo'n kort filmpje.
 11. Ik snap je @Marko! Ik was er gisteren een paar uurtjes met vriendinlief. Zij is nog niet zo into het conventiewereldje, maar vond het ook vrij klein. Twee jaar geleden vond ik ACC nog best leuk en ook vorig jaar nog redelijk vermakelijk. Wel duur in vergelijking voor wat je bij DCC krijgt (voor hetzelfde geld), maar toch even wat anders en bovendien een mooie lijst special guests. Dat laatste was dit keer ook weer, met naast Jack Gleeson ook zijn opa Tywin Lannister, de vader van de Weasleys uit HP en een vrij populaire chick uit Dexter/Lucifer geloof ik. Niet te vergeten wat SW gasten zoals Jimmy Vee (R2), de twee meisjes die Jyn Erso speelden in de flashbacks in Rogue One en een van de vele Stormtroopers uit de OT. Maar oké toffe gasten is een pluspunt, alleen dat was het dan wel zo'n beetje hè? De standhouders waren ook in veel mindere getale aanwezig dan voorheen; ik verzamel bv. SW Hot Toys figures en statues e.d., maar er was hooguit 1 stand die (een wat karig) aanbod had; stormtrooper, flametrooper, squad leader stormtrooper, sand trooper, Finn. Mooi. De sfeer was er niet, de aankleding was om te huilen, maar toch was dit absoluut niet de slechtste con die ik in mijn hele leven heb bezocht (zoals jij het beschrijft). Dat moet toch echt Comic Con Ahoy zijn (ook van Showmasters btw), waar jij niet heen zal zijn geweest (dat is je dan bespaard gebleven). Tot dit jaar vond ik de Amsterdam-editie nog wel de moeite waard imo, maar na dit weekend moet ik concluderen dat zelfs ACC nu simpelweg niet meer het geld waard is. Ook voor de helft van de prijs was het duur geweest, dat zegt denk ik genoeg. Uiteindelijk toch een gezellige dag van weten te maken met de mensen die je tegenkomt en kent van eerdere cons, maar dat had idd ook in het Amsterdamse bos gekund! Vanaf nu geen Showmasters meer voor mij; pure geldklopperij. Wist ik natuurlijk al wel (zeker na Ahoy in maart '17), maar helaas nu zelfs ook de Amsterdam Comic Con editie die tot een dramatisch niveau gedaald is. Zeer spijtig. Ik denk namelijk dat een goede concurrent Easyfairs (de organisatie achter DCC) ook beter uit de verf zou laten komen. Vooralsnog is DCC toch wel (samen met FACTS, ook van Easyfairs) dé conventie van de Benelux!
 12. Jij gaat er naartoe @the Prosheshy? 🙂 Ik zal waarschijnlijk op zaterdag even langskomen, al is dat nog niet zeker.
 13. Ramon

  Star Wars Roleplaying Game

  Snap ik Simon! Ben nog wel benieuwd waar in Utrecht ongeveer jullie willen gaan afspreken? 🙂
 14. Ramon

  Hallo

  Leuk om te lezen Timo, welkom! Je zegt dat je liefde voor SW alleen maar sterker is geworden, ik begrijp dat je je dus weinig aantrekt van de controverse rondom bv. The Last Jedi? Wat vind jij van de nieuwe films onder de Disney vlag? 🙂 Veel plezier hier, het is de laatste tijd wat stiller dan voorheen. Ik denk zelf dat het voor een deel wel weer zal aantrekken als er weer meer nieuws bekend wordt en nieuwe films uitkomen. In mijn eigen omgeving merk ik iig dat men wat SW-moe begint te raken (dat zijn dan niet het type filmliefhebbers dat ik SW fans noem hoor, maar toch) en gezien de korte tijd tussen TLJ en Solo kan ik daar wel enigszins begrip voor opbrengen.
 15. Ramon

  Een nieuwe lid erbij

  Leuk om te lezen! En bijzonder dat uitgerekend RO nu je favoriet is. Toch een wat vreemde eend tussen de andere SW films denk ik, met een bijzonder deprimerend einde. Verder wel een topfilm. 🙂 Waar zou jij graag een spin-off over willen zien?
×