Jump to content

Het forum staat i.v.m. technische redenen nu standaard ingesteld op 'Engels'. Mocht je het forum liever weer in het Nederlands willen gebruiken, scroll dan helemaal naar beneden tot je niet meer verder kunt. Daar vind je aan de linkerkant de knop 'Language', waar je de Nederlandse taal weer kunt instellen.

Excuses voor het ongemak en bedankt voor je begrip!

Ramon

Admin
 • Content Count

  494
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Ramon last won the day on September 27 2018

Ramon had the most liked content!

Community Reputation

58 Excellent

6 Followers

About Ramon

 • Rank
  Administrator van StarWarsAwakens.nl
 • Birthday 03/29/1990

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ramon

  The Mandalorian

  8 minuten? 😛 Eerder de helft denk ik, maar daarbij wel nog een bts-reel en een eindmontage die op een trailer leek. Ik had het geluk om het op een groot scherm te kunnen bekijken in Chicago. Zoals we allemaal kunnen zien ziet het eruit als een volwassen serie met intriges, toffe actie en prachtige shots van (vergelijkbare) locaties uit films waar wij allemaal van houden (en die meer dan veertig jaar oud zijn). Ook het gebruik van veel practical effects (bijvoorbeeld dat schip The Razorcrest) stemt me positief en de cast is natuurlijk voortreffelijk. De beelden zagen er fantastisch uit en ik ben heel benieuwd naar de sfeer die de serie neer gaat zetten. Daarbij kijk ik ook uit naar de muziek die wordt gecomponeerd door Ludwig Göransson. Dat geluid wat je hoort op het moment dat The Mandalorian zijn wapen richting de camera houdt en de title card in beeld komt bezorgt mij een behoorlijke 'wild west' vibe. Kan niet wachten om meer te zien, ik verwacht dat ze rond D23 Expo eind augustus eindelijk beelden officieel op YouTube gaan plempen..
 2. Ramon

  Je laatste Star Wars aanwinst

  Yep, that's the one. Beetje jammer dat men daar geld voor gaat vragen, maar goed.
 3. Ramon

  Speculaasjes

  Wat was ook alweer de reden dat je die besloten zou willen hebben, volgens mij ziet namelijk niemand buiten de mensen in de Facebookgroep of je daar berichten plaatst? Het is wel zichtbaar op het moment dat ze de groep openen, die is immers openbaar. Maar omgekeerd zie ik van Facebookvrienden nooit berichten voorbijkomen in groepen waar ikzelf geen deel van uitmaak. Om Reddit als voorbeeld te gebruiken is aan de andere kant wel weer onzinnig; de aard van Reddit is juist dat men daar met een enkel account over werkelijk waar elk (on)denkbaar onderwerp in de haast ontelbare subreddits terechtkan. Dat is wel anders dan bij een afgesloten forum zoals dit. Dat gezegd hebbende zijn er natuurlijk best afgesloten fora die het nog prima doen. Maar dat het allemaal een stuk minder is dan 8-12 jaar geleden is volgens mij geen vreemde uitspraak. Blijkbaar vindt men het in onze regio (BE/NL) niet zo interessant om een account aan te maken en te onderhouden op een NL-talig forum wat hoofdzakelijk om SW draait. Met de website zelf gaat het overigens prima. Ik weet eerlijk gezegd ook niet hoe we het forumgebruik nog zouden kunnen stimuleren. Sta open voor suggesties! 🙂 Wellicht een idee om het nog eens een keer onder de aandacht te brengen, ik weet bv. nog een jaar of twee geleden dat men er via een Facebookpost achter kwam dat we überhaupt een forum hebben..
 4. Ramon

  Speculaasjes

  Ik denk dat de reacties voornamelijk op onze Facebookpagina staan, nu weinig van onze volgers het forum nog dagelijks gebruiken. Ook is er een Facebookgroep waarin men discussies voert. Verder denk ik niet dat de scène met de TIE Fighter is wat het lijkt; Rey lijkt het te verwachten en in een echt gevecht had de TIE allang het vuur geopend. Dit is een training, misschien dat Poe in het schip zit (het shot met Kylo's handschoenen kan zich op een geheel ander moment in de film plaatsvinden)? Er is imo geen sprake van een duel, maar de tijd zal het leren. 🙂 Dat ze SW 1 t/m 6 erbij halen is helemaal niet zo gek denk ik omdat deze film niet alleen het einde van deze trilogie is, maar het einde van saga in z'n geheel. Dat is in meerdere interviews met acteurs, JJ Abrams en zelfs in de teaser ("The Saga comes to an end") benadrukt. De manier waarop ze dat nu doen - door de Death Star erbij te betrekken - laat wellicht te wensen over, toch is het denk ik nodig als je er eenmaal voor kiest om Palpatine terug te brengen. Die zagen we immers voor het laatst op de DS2 die vervolgens werd opgeblazen. Bovendien vertegenwoordigt de Death Star symbolisch de OT en kan ik me als schrijver van een film die alle negen films moet afronden voorstellen dat je daar dan iets mee wil doen. Wat de Skywalker betreft is mijn theorie dat The Rise of Skywalker niet slaat op een enkel persoon zoals Luke of Ben, maar een nieuwe orde die deze naam op zich neemt. Eerst waren er de Jedi, vanaf nu zijn er de Skywalkers. Zoiets. We'll see! 😋
 5. Ramon

  Hello

  Hi Helen and Mark, Welcome. Would love to see some pics of your cosplay!
 6. Blijkbaar niet? Al zou ik je aanraden om dezelfde vraag in onze Facebookgroep te stellen, daar zijn meer actieve leden dan hier.
 7. Hoi Anna, ik heb zelf nooit een Xbox gehad (de games van de PS4 spreken mij persoonlijk meer aan), maar in grote lijnen zijn de consoles hetzelfde. Het grootste verschil is imo dat de Xbox One wél 4K Blu-rays kan afspelen en de PS4 kan dit niet. Geen idee wat voor tv je thuis hebt staan, maar dit kan een overweging zijn? Van zowel de PS4 als de Xbox One is een krachtigere variant op de markt die de capaciteiten van moderne 4K televisies kan benutten, maar er zijn ook goedkopere varianten die in combinatie met leuke kortingen en acties zeker het overwegen waard zijn. Aan de games die je noemt begrijp ik dat je kids relatief jong zijn? Als je de console echt voor hen koopt, zou ik deze generatie consoles niet de sterkere consoles aanschaffen (Xbox One X en PS4 Pro). De verwachting is dat beiden binnen 2 jaar worden opgevolgd door de nieuwe Xbox en de PS5. Mocht je een Xbox One in huis gaan halen, raad ik je ten zeerste aan om voor de Xbox One S te gaan en niet de reguliere Xbox One. De S-variant is in alle opzichten beter: hij is kleiner, wordt minder warm, minder stroomverbruik en je hebt bovendien geen apart voedingsblok aan de buitenkant hangen (die zit bij de S-variant netjes in de console verwerkt). De Xbox One S kan verder alles wat de regulier Xbox One kan. Een knap staaltje techniek van Microsoft! Hij is bovendien momenteel gunstig geprijsd (klik!). Met name de bundel met een extra controller zou ik ten zeerste aanraden (2 ipv 1 controller) voor 195 EUR. Dat lijkt mij de betere keus, aangezien je die tweede controller toch gaat willen kopen. Ik zie ook een bundel voor 189 EUR met Fortnite, maar dat is een game die kan tegenvallen/saai kan worden. Afhankelijk van de interesses van je kids zijn dit beiden goede deals imo.
 8. Volgens mij is niemand hier geweest.. Misschien @the Prosheshy?
 9. Ook ik zou never nooit iets wegdoen omwille van mijn relatie eerlijk gezegd. Een gesprek voeren over wat op welke manier in/uit het zicht wordt gezet is prima, maar alles wordt netjes bewaard idd. Maar misschien begrijpen we @icarus verkeerd?
 10. Ramon

  Star Wars Suites

  @the Prosheshy Naar welke voorstelling op 10 november ga je? Dat is de enige dag dat ze zowel een middag als avondvoorstelling doen. Ik ga naar de middagvoorstelling (15:00) met m'n vriendin (had liever naar de avondvoorstelling gewild, maar dat was een probleem met oppas regelen). Hopelijk tot dan?
 11. Ik woon nog niet samen met mijn vriendin, dat scheelt al wat. Ik ben wel stiekem al bezig aan mijn eigen verzameling (met de nadruk op de OT) en hoewel zij niet snapt wat ik interessant vind aan die collectibles vindt ze het volgens mij wel leuk om te zien dat ik er veel waarde aan hecht en plezier aan beleef. Discussies hebben we er dan ook (nog) niet over, al kan ik het onbegrip soms wel van haar gezicht aflezen als ze hoort hoeveel sommige dingen hebben gekost. Ik denk wel dat het iets anders zou liggen als we samen zouden wonen (als in: meer kritiek op dergelijke uitgaven), maar voor mij is het dan ook belangrijk dat ik iig 1 ruimte in het (toekomstige) huis heb waar ik wat dit betreft m'n ei in kwijt kan en dat is bij haar ook al bekend. Net als Dennis voel ik niet de behoefte om m'n woonkamer met Star Wars te vullen, al kan ik daar in mijn huidige startersappartement niet echt omheen. 😁
 12. Helaas nooit gespeeld @Lantern! Is er nog steeds een actieve playerbase op de zelf onderhouden servers?
 13. Weet niet wat je als onmogelijk ziet? Het ziet er natuurlijk niet precies uit als een AAA-film. Zie het meer als 'een ode aan' dan 'een imitatie van' of iets dat poogt hetzelfde te doen en dan kom je al gauw verder in het genieten van fanfilms. Er zijn al best aardige fanfilms reeds verschenen overigens!
 14. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat je zo naar fanfilms zou moeten kijken. Los van het feit dat fanfilms over het algemeen vele malen korter duren (in dit geval ongeveer 18 minuten en dat is dan nog vrij lang) om - zoals je zelf al zegt - het enigszins te kunnen laten lijken op iets dat honderden miljoenen kost. Vergeet niet dat een groot deel van die honderden miljoenen in salaris voor cast- en crewleden zit, naast marketing. Bij dit soort fanfilms doen cast en crew het vaak voor nop en een marketingbudget is er ook niet. Je zult je verbazen hoe ver je kunt komen met een (betaalbare!) camera, de juiste software, vrijwilligers en in het bijzonder mensen die verstand hebben van visuele effecten en authentieke props. Uiteindelijk zijn dat de dingen die de film 'echt' laten aanvoelen, zeker in zo'n kort filmpje.
 15. Ik snap je @Marko! Ik was er gisteren een paar uurtjes met vriendinlief. Zij is nog niet zo into het conventiewereldje, maar vond het ook vrij klein. Twee jaar geleden vond ik ACC nog best leuk en ook vorig jaar nog redelijk vermakelijk. Wel duur in vergelijking voor wat je bij DCC krijgt (voor hetzelfde geld), maar toch even wat anders en bovendien een mooie lijst special guests. Dat laatste was dit keer ook weer, met naast Jack Gleeson ook zijn opa Tywin Lannister, de vader van de Weasleys uit HP en een vrij populaire chick uit Dexter/Lucifer geloof ik. Niet te vergeten wat SW gasten zoals Jimmy Vee (R2), de twee meisjes die Jyn Erso speelden in de flashbacks in Rogue One en een van de vele Stormtroopers uit de OT. Maar oké toffe gasten is een pluspunt, alleen dat was het dan wel zo'n beetje hè? De standhouders waren ook in veel mindere getale aanwezig dan voorheen; ik verzamel bv. SW Hot Toys figures en statues e.d., maar er was hooguit 1 stand die (een wat karig) aanbod had; stormtrooper, flametrooper, squad leader stormtrooper, sand trooper, Finn. Mooi. De sfeer was er niet, de aankleding was om te huilen, maar toch was dit absoluut niet de slechtste con die ik in mijn hele leven heb bezocht (zoals jij het beschrijft). Dat moet toch echt Comic Con Ahoy zijn (ook van Showmasters btw), waar jij niet heen zal zijn geweest (dat is je dan bespaard gebleven). Tot dit jaar vond ik de Amsterdam-editie nog wel de moeite waard imo, maar na dit weekend moet ik concluderen dat zelfs ACC nu simpelweg niet meer het geld waard is. Ook voor de helft van de prijs was het duur geweest, dat zegt denk ik genoeg. Uiteindelijk toch een gezellige dag van weten te maken met de mensen die je tegenkomt en kent van eerdere cons, maar dat had idd ook in het Amsterdamse bos gekund! Vanaf nu geen Showmasters meer voor mij; pure geldklopperij. Wist ik natuurlijk al wel (zeker na Ahoy in maart '17), maar helaas nu zelfs ook de Amsterdam Comic Con editie die tot een dramatisch niveau gedaald is. Zeer spijtig. Ik denk namelijk dat een goede concurrent Easyfairs (de organisatie achter DCC) ook beter uit de verf zou laten komen. Vooralsnog is DCC toch wel (samen met FACTS, ook van Easyfairs) dé conventie van de Benelux!
×